Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legjobb tizenhat között a Veszprém / MKB Veszprém KC – Haukar Hafnarfjördur 34:25 (16:12)

2008. november 22. 18:49
Kilenc góllal legyőzte az MKB Veszprém KC a rendkívül szívós izlandi bajnokcsapatot a Bajnokok Ligája első csoportkörének záró találkozóján. A Mocsai-csapat így a kvartett második helyén végezve két pontot vihet magával a legjobb tizenhat közé. A keddi sorsoláson eldől, hogy a mieink mely együttesek társaságában csatázhatnak 2009-ben a legrangosabb európai kupaküzdelemben.


Teltház, ötezer néző fogadta a magyar és az izlandi bajnokcsapat összecsapását. Korábbi első számú közönség kedvencét, Éles Józsefet köszöntötte a Veszprém Aréna a kezdő sípszó előtt. A továbbra is sérült Eklemovics mellett ezúttal Iváncsik Tamás maradt ki a hazai együttesből. 

Kemény ellenfélnek bizonyult a vendég együttes, már a találkozó elején jelezték, hogy nem érkeztek feltartott kézzel a királynék városába. Ilyés, Sesum, Vujin és Cozma találataival előbb 3:1-re, majd 6:3-ra is vezetett a Veszprém,a játékrész közepére azonban egyenlíteni tudtak a szigetországiak, 7:7. Hullámzott a játék, a hazaiak ismét berámoltak hármat Gudmondsson kapujába, az izlandiak azonban továbbra sem adták fel reményeiket, s öt perccel a vége előtt megközelítették egyetlen gólra a házigazdát.  A mieink a meccs ezen szakaszában a megszokottnál több hibát ejtettek, s bizony Peric védései is kellettek az eredmény tartásához. A publikum „ébresztőt” fújt, Sesum és Vujin is a kapuba juttatta a játékszert (14:11), majd Perez gondoskodott róla, hogy az MKB-soknak ne kelljen pironkodnia a félidei eredmény miatt (16:12).

Hét perc elteltével ismét háromra zárkózott a Haukar (19:16), s a folytatásban is végig látótávolságon belül maradt a rendkívül szívós és kellemetlen stílusban játszó ellenfél. A jégföldiek küzdeni tudását jellemzi, hogy öt perccel a lefújás előtt is csak öt volt a mieink előnye, 28:23. A végjátékot azonban már nem bírta Aron Kristjánsson legénysége, s ekkor már nem tudtak gátat szabni a magyar próbálkozásoknak. Vujin és Cozma duplájával végül magabiztosan, kilenc góllal győzött a Mocsai-csapat (34:25).

A Veszprém nyolc pontjával a második helyen zárta az F-csoportot, s így két pontot vihet magával a második csoportkörbe. S, hogy kik lesznek az ellenfelek, az a keddi, bécsi sorsoláson derül ki.


MKB Veszprém KC – Haukar Hafnarfjördur 34:25 (16:12)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Korres, Migas.

Veszprém: Peric – Gulyás 2, Vujin 9, Sesum 5, Cozma 7, Ilyés 3, Iváncsik G. 1. Csere: Lushnikov 1, Lapcevic, Perez 6, Korazija. 
Vezetőedző: Mocsai Lajos. 
Haukar: B. Gudmundsson – Halldósrson 5, Kristjánsson 4, Viktorsson 1, Brynjarsson 2, Petursson, Sveinsson 4 (1). Csere: G. Gudmundsson (kapus), Gudrúnarson 4, Jónsson 3 (1), Pálsson 2, Pórisson.
Vezetőedző: Aron Kristjánsson.

Kiállítások
: 8, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.



Edzői nyilatkozatok

Aron Kristjánsson:

Intenzív meccset játszottunk egy nagyon erős Veszprém otthonában. Peric nagyon jól védett,s Cozmát és Perezt sem tudtuk tartani. Az utolsó öt perctől eltekintve elégedett vagyok a látottakkal.

Mocsai Lajos:

Mindenkit óvva intettem attól a meccs előtt, hogy lebecsülje az ellenfelet. Rendkívül szívós és kemény ellenfelet sikerült legyőznünk. Fokozatosan sikerült felőrölnünk a vendégek nyitott védekezését. Eklemovics hiányában áttértünk a három átlövős játékra. Örülök, hogy újra Európa legjobb tizenhat csapata közé kerültünk.


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.