Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Feleségét ejtette túszul egy férfi Szigetszentmiklóson

2013. július 25. 13:37 // Forrás: mti
Feleségét ejtette túszul egy férfi csütörtök reggel Szigetszentmiklóson. A támadó a nő segítségére érkező férfit meglőtte.

A TEK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság a reggeli órákban a műveleti igazgatóság bevetési egységeinek segítségét kérte, mivel egy fegyveres férfi túszul ejtette feleségét. A férfi a Parabellum típusú éles lőfegyverrel több lövést adott le, és egy férfit megsebesített.

A TEK akcióját a helyszínen személyesen irányító Hajdu János elmondta, hogy kiérkezésükig a helyi rendőrök tartották a kapcsolatot a túszejtővel. Ezt követően a TEK túszejtéssel foglalkozó szakemberének sikerült elérnie, hogy a férfi eltegye fegyverét, és eltávolodjon a nőtől. Amikor a túszejtő autója felé tartott, a TEK munkatársai egy úgynevezett nem halálos fegyverrel ártalmatlanították.

Hajdu János azt mondta, hogy a túszejtő és felesége is csak kisebb hámsérüléseket szenvedett. Közölte: a túszejtő sportlövő.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint a férfi és felesége három éve külön élnek, és a napokban mondták volna ki válásukat. Csütörtök reggel azonban a férfi fegyverrel kényszerítve beültette autójába a nőt, majd több helyszínt követően Szigetszentmiklós határában, a Csepeli út egyik bekötő útján álltak meg. Itt a nő menekülni próbált. A férfi ekkor 6-8 lövést adott le. A nő segítségére érkező férfit kézen lőtte.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy P. Gyula 35 éves budapesti lakos ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeleteseközölte: két mentőautót küldtek a helyszínre, és ott két férfi sérültet találtak. Egyikük súlyos kézsérüléseket, a másik könnyű sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket egy budapesti kórházba vitték – tette hozzá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.