Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kulturális kitekintő – Fesztivál, völgy, duma, és sárkányok

2013. július 26. 14:48
Július egy sűrű hónap volt fesztiválok és egyéb rendezvények szempontjából. Akik még nem fáradtak nagyon el, azoknak itt egy újabb programajánló.

Művészetek Völgye

Július 26 –augusztus 4
Kapolcs- Taliándörögd – Vígántpetend

Ismét megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja. Hobótól a 30Y-ig, Palya Beától a Roy és Ádámig szinte minden zenei stílus felbukkan. A zene mellett a különféle képzőművészet és a kézműves árusok is helyet kapnak. A fesztiválban a legvonzóbb mégis a különleges és egyedi atmoszférája. Leírni nem lehet, megtapasztalni kell.

Bővebb információ itt található.

Sárkányfesztivál

Július 27-augusztus 4
Balatonszárszó

2013-ban 3. alkalommal megrendezendő Sárkányfesztiválra sok szeretettel és színes programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A fesztivál a "Híres Egyfejű" sárkány, Süsü köré szerveződik, aki sárkányhajón érkezik a rendezvényre. Kicsiket és nagyokat is vár a sárkányfelvonulás és sárkányeregetés, mely garantáltan vidám szórakozási lehetőséget kínál.

A látogatók kedvükre élvezhetik a családos gyermekprogramokat és a zenés-táncos műsorokat több mint egy héten keresztül.

Részletesebb információk a rendezvényről itt találhatók.

Dumafüred

Július 28
Balatonfüred

A DumaFüred humorfesztivál Balatonfüred egyik legmenőbb partihelyszínén, a bulihotelként is emlegetett SunCity-ben a nyári szezon kellős közepén várja azokat, akik nem vetik meg a jóféle humort és zenét. A már említett két dolog kombinációja tökéletes alap a fesztiválcsináláshoz és persze lesz nagyszínpad és sörsátor is a Balaton legmediterránabb szórakozató központjában.

A DumaFüred humorfesztivál törzsvendégei már türelmetlenek. Érthető okokból. A tavaly tíznapos Balaton-sörsátor-móka és kacagás késő délutántól hajnalig kombináció idén is megismétlődik július 26. és augusztus 4. között, néhány kuriózummal kiegészülve. Ilyen például az idén debütáló Beugró vs. Dumaszínház előadás, a két rokon műfaj -improvizáció és a stand up- szórakoztató összecsapása.

Tavaly októberben került megrendezésre a legelső Beugró vs. Dumaszínház, akkor még kísérleti jelleggel. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, azóta az est havi rendszerességgel jelentkezik a budapesti Corvin Dumaszínházban. A humorfesztiválra először műsorra tűzött csúcsprodukciót július 31-én este 20:30-kor tekintheti meg a nagyérdemű. A Dumaszínház társulatát Hadházi László, Janklovics Péter és Mogács Dániel képviseli, a Beugró csapatából pedig Kálloy Molnár Péter és Pokorny Lia lép majd a szorítóba, a műsorvezető pedig nem más, mint a Beugró előadások motorja, Novák Péter.

"A beugrósok is fognak "sztendáppolni?"- kérdezi egy kedves néző.
Igen, természetesen ők is készülnek egy ötperces blokkal, mint ahogy a dumaszínházas srácok is be lesznek dobva az improvizációs kihívások mélyvízébe.

A Beugró műsorból ismert játékok a balatonfüredi 800 fős Sun City nagysátor deszkáin is visszaköszönnek majd, a szituációs feladatok -például a Stoptrükk, a Zsebszöveg, vagy a Váltóláz-tökéletes alkalmat teremtenek a színészi vénával rendelkező humoristáknak, illetve a humoros vénával megáldott színészeknek, hogy maradandó élményt nyújtsanak a DumaFüred fesztivál közönségének.

Részletes információk itt találhatók.

FEZEN

Július 31 – Augusztus 3
Székesfehérvár

A királyok városa nevéhez méltó fesztivállal dúsítja a fesztiválszezont, hogy Székesfehérvár amúgy is kellemes berkeiben egy fergeteges buliban  - A FEZEN-ben - lehessen részünk évről-évre. 

Székesfehérvár soha sem fukarkodott rendezvényekkel és lássuk be ilyen történelmi múlttal illik is a kulturális élet központi csapásán haladni. Ennek szerves része, hogy a fiatalok is megtalálhassák számításaikat és higgyétek el, a FEZEN fesztiválon ez biztos meg is történik.

A fesztivál helyszínére autóval gyalogosan, kerékpárral vagy busszal simán eljuthatunk, persze a kalandvágyóbbak lovas fogattal, helikopterrel, bevásárló kocsival is próbálkozhatnak de ’járt utat járatlanért’ ugye… Ha hoztunk sátrat, akkor az őrzött kempingben, ha pedig vágyunk a négy fal megnyugtató érzésére, kollégiumokban és diákszállásokon - és persze a város panzióiban és szállodáiban -  találunk remek alvóhelyet.

A helyszint megtaláltuk, van is hely, ahová hajnalban ledőlhetünk, mi is van még hátra? Nos igen, maga a fesztivál! A FEZEN évről évre felvonultatja valamennyi stílusban a hazai előadók színe-javát, akik mellett olyan világsztárok fűszerezték már a hangulatot, mint például a Paradise Lost, Helloween, Dream Theater vagy a Clawfinger.

Persze ha épp nem koncertekre vagyunk kíváncsiak, megnézhetünk egy stand-up comedy előadást, karaokézhatunk és persze hajnalig – azaz reggelig, elvégre fesztiválon vagyunk –  bulizhatunk.

Szerintem mindenki tudja már, hogy miként folytathatja méltóan a augusztus elején nyarat és a fesztiválszezont és bulizhat egy nagyon jót, szóval irány Székesfehérvár és a FEZEN 2013!

Részletes program itt található.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.