Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kulturális kitekintő – Színház, ostrom, repülők, és bor

2013. augusztus 1. 10:48
Indítsuk jól az augusztust valamilyen izgalmas programmal! Ehhez most egy kis segítséget nyújtunk.

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Tihany – Július 25. – augusztus 24

Balatonfüred mellett a Tihanyi-félszigeten a színházbarátokat nyári szabadtéri színházi előadások várják. A szabadtéri színpad a csodálatos Belső-tó fölött magasodik. Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai augusztus 25-ig minden pénteken és szombaton láthatók.

A részletes program és további információk itt találhatók.

Félhold és Telihold – Kőszegi Ostromnapok

Kőszeg – Augusztus 2-4.

1532-ben mindenki hőssé vált Kőszegen: Jurisics Miklós várkapitány vezetésével egy maroknyi helyi védte meg a várat a többtízezres Szulejmán-sereggel szemben. A legendás ostromra minden évben úgy emlékeznek a városban, hogy újrajátsszák azt. Nem történik ez másként idén sem: augusztus 2-a és 30-a között ismét várja vendégeit a hagyományos rendezvénysorozat. 

A Félhold és Telihold – Kőszegi Ostromnapokon bőséges a kulturális és történelmi programkínálat: kiállításmegnyitók, játékos harcos próbatételek, ostromtanács, katonai tábori élet, várostrom, középkori vásári forgatag, lovasíjász és solymászbemutató, túrák, koncertek és táncházak várnak bennünket históriás kalandozásra. A fő esemény – az ostromjátékok – 2-án, 3-án és 4-én lesz: magyarok csapnak össze törökökkel, dörögnek az ágyuk, csattannak a kardok, harsognak a trombiták. Irány Kőszeg!

Részletes információ a programokról itt található.

Balatonfüredi Borhetek 2013

Balatonfüred – augusztus 3-25.

A csodálatos szépségű Tagore-sétányon a szőlősgazdák a borvidék legjobb borait kínálják, páratlan szépségű panorámában gyönyörködhet az ide látogató. Népi- és iparművészeti kirakodó vásár, s minden este látványos műsorok szórakoztatják a közönséget.

Idén 25 borász, 3 pecsenyés, 4 pálinkás illetve kézművesek települnek ki a Tagore sétányra. Az Év Bortermelője Balatonfüreden" díjat Mészáros József kapta - a hagyományoknak megfelelően övé lesz az első faház. A borászatok átlagban 8-10 féle bort kínálnak majd a fesztiválon, amelyen augusztus 2-án nulladik napot tartanak: délután öt órakor nyitnak ki a pavilonok.

A Borhetek nyitva tartási ideje változatlan. naponta 10-24.00 óra között látogathatók a faházak.

Részletes program itt található.

Kecskeméti Repülőnapok

Kecskemét - Augusztus 3-4.

2013. augusztus 3-4-én a Kecskeméti Repülőbázison kerül megrendezésre a X. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, mely eddigi története során egyre több látogatót vonzott Kecskemétre.

Igazi csodák történnek majd a levegőben, légi showk és ejtőernyős bemutatók légi parádéja kápráztatja el a közönséget. A MIG-ek és a Gripenek a fizika törvényeit meghazudtolva hasítanak a felhők között, vadászrepülők és a pilóták hihetetlen teljesítményének párosítása garantáltan elkápráztat mindenkit.

Persze a földön is számos szórakoztató program várja a közönséget, a légi bemutatók mellett gasztronómiai, gyermek- és családi programok is színesítik a Kecskeméti Repülőnapot.

Részletes program itt található.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.