Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 23. Gyöngyi
Veszprém
10°C
2024. október 23. Gyöngyi
Veszprém
10°C

Ismét tárgyal az MSZP és az EPM

2013. augusztus 2. 10:52 // Forrás: mti
Pénteken elkezdődött a tárgyalás az MSZP és az Együtt-Párbeszéd Magyarországért szövetség között arról, hogy kiket indítsanak a 106 egyéni választókerületben.

A szocialista pártot Tóbiás József frakcióvezető-helyettes és Molnár Zsolt budapesti elnök képviseli, Bajnai Gordon pártszövetségét pedig Szigetvári Viktor társelnök és a PM-es Karácsony Gergely.

Az MSZP és az Együtt-PM vezetői július végén állapodtak meg az egyéni választókerületi jelöltek kiválasztásának szempontjairól, ám a körzetek felosztásáról és a jelöltekről akkor nem volt szó. Ugyanakkor a felek elküldték egymásnak "jelöltjelöltjeik" névsorát, így a háttértárgyalások már ezek ismeretében kezdődnek el.

A megbeszélés előtt Molnár Zsolt és Szigetvári Viktor is azt hangsúlyozta az MTI-nek: augusztus végéig többször összeülnek, nem várható, hogy az első alkalommal mindenben sikerül megegyezni. Jelezték azt is, hogy a tárgyalássorozat eredményéről csak a lezárulta után számolnak be a sajtónak, illetve hogy a végső megállapodást a pártvezetők – Mesterházy Attila és Bajnai Gordon – jelenlétében köthetik meg augusztus legvégén vagy szeptember elején.

Szigetvári Viktor elmondta: már nem pusztán arról egyeztetnek, hány körzetben induljon szocialista és hányban Együtt-PM-es politikus, hanem a jelöltek személyéről is. Bár fontos, hogy a jelöltek aránya tükrözze a pártok közötti erőviszonyokat, a szavazatmaximalizálás célja azt kívánja meg, hogy minden körzetben a legesélyesebb jelölt induljon – magyarázta. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy nincsenek tabukörzetek, olyan választókerületek, amelyek a jelölttől függetlenül egyik vagy másik felet illetik meg.

vehir.hu
további cikkek
Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt közélet Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt A civil szervezetek és a városi polgárok aktív részvételét szeretné erősíteni a döntéshozatalban az Együtt Veszprémért két önkormányzati képviselője, Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc. 2024. október 18. 14:09 Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár gyászhír Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön. 2024. október 17. 18:02 Valamiben már most nagy az egyetértés oldaltól függetlenül a veszprémi városvezetésben közgyűlés Valamiben már most nagy az egyetértés oldaltól függetlenül a veszprémi városvezetésben Az előző önkormányzati ciklushoz hasonlóan konstruktív együttműködésre hívta a veszprémi képviselőtestület minden tagját Porga Gyula polgármester a csütörtök reggeli alakulóülésen, hiszen ahogy fogalmazott, a cél közös: Veszprémet még magasabbra emelni az európai élhetőségi rangsorban. 2024. október 11. 14:08 Orbán Viktor: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak közélet Orbán Viktor: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Strasbourgban az Európai Parlament ülésén a soros magyar uniós elnökség programját ismertetve új európai versenyképességi megállapodás elfogadására, a migráció és a határvédelem ügyében rendszeres Schengen-csúcstalálkozók megtartására, valamint Bulgária és Románia még idei, teljes körű schengeni csatlakozására tett javaslatot. 2024. október 9. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.