Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
26°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
26°C

Ismét tárgyal az MSZP és az EPM

2013. augusztus 2. 10:52 // Forrás: mti
Pénteken elkezdődött a tárgyalás az MSZP és az Együtt-Párbeszéd Magyarországért szövetség között arról, hogy kiket indítsanak a 106 egyéni választókerületben.

A szocialista pártot Tóbiás József frakcióvezető-helyettes és Molnár Zsolt budapesti elnök képviseli, Bajnai Gordon pártszövetségét pedig Szigetvári Viktor társelnök és a PM-es Karácsony Gergely.

Az MSZP és az Együtt-PM vezetői július végén állapodtak meg az egyéni választókerületi jelöltek kiválasztásának szempontjairól, ám a körzetek felosztásáról és a jelöltekről akkor nem volt szó. Ugyanakkor a felek elküldték egymásnak "jelöltjelöltjeik" névsorát, így a háttértárgyalások már ezek ismeretében kezdődnek el.

A megbeszélés előtt Molnár Zsolt és Szigetvári Viktor is azt hangsúlyozta az MTI-nek: augusztus végéig többször összeülnek, nem várható, hogy az első alkalommal mindenben sikerül megegyezni. Jelezték azt is, hogy a tárgyalássorozat eredményéről csak a lezárulta után számolnak be a sajtónak, illetve hogy a végső megállapodást a pártvezetők – Mesterházy Attila és Bajnai Gordon – jelenlétében köthetik meg augusztus legvégén vagy szeptember elején.

Szigetvári Viktor elmondta: már nem pusztán arról egyeztetnek, hány körzetben induljon szocialista és hányban Együtt-PM-es politikus, hanem a jelöltek személyéről is. Bár fontos, hogy a jelöltek aránya tükrözze a pártok közötti erőviszonyokat, a szavazatmaximalizálás célja azt kívánja meg, hogy minden körzetben a legesélyesebb jelölt induljon – magyarázta. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy nincsenek tabukörzetek, olyan választókerületek, amelyek a jelölttől függetlenül egyik vagy másik felet illetik meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.