Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Ismét tárgyal az MSZP és az EPM

2013. augusztus 2. 10:52 // Forrás: mti
Pénteken elkezdődött a tárgyalás az MSZP és az Együtt-Párbeszéd Magyarországért szövetség között arról, hogy kiket indítsanak a 106 egyéni választókerületben.

A szocialista pártot Tóbiás József frakcióvezető-helyettes és Molnár Zsolt budapesti elnök képviseli, Bajnai Gordon pártszövetségét pedig Szigetvári Viktor társelnök és a PM-es Karácsony Gergely.

Az MSZP és az Együtt-PM vezetői július végén állapodtak meg az egyéni választókerületi jelöltek kiválasztásának szempontjairól, ám a körzetek felosztásáról és a jelöltekről akkor nem volt szó. Ugyanakkor a felek elküldték egymásnak "jelöltjelöltjeik" névsorát, így a háttértárgyalások már ezek ismeretében kezdődnek el.

A megbeszélés előtt Molnár Zsolt és Szigetvári Viktor is azt hangsúlyozta az MTI-nek: augusztus végéig többször összeülnek, nem várható, hogy az első alkalommal mindenben sikerül megegyezni. Jelezték azt is, hogy a tárgyalássorozat eredményéről csak a lezárulta után számolnak be a sajtónak, illetve hogy a végső megállapodást a pártvezetők – Mesterházy Attila és Bajnai Gordon – jelenlétében köthetik meg augusztus legvégén vagy szeptember elején.

Szigetvári Viktor elmondta: már nem pusztán arról egyeztetnek, hány körzetben induljon szocialista és hányban Együtt-PM-es politikus, hanem a jelöltek személyéről is. Bár fontos, hogy a jelöltek aránya tükrözze a pártok közötti erőviszonyokat, a szavazatmaximalizálás célja azt kívánja meg, hogy minden körzetben a legesélyesebb jelölt induljon – magyarázta. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy nincsenek tabukörzetek, olyan választókerületek, amelyek a jelölttől függetlenül egyik vagy másik felet illetik meg.

vehir.hu
további cikkek
Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07 Új minisztérium létrehozásáról tárgyal a parlament Új minisztérium létrehozásáról tárgyal a parlament Január 1-jétől létrejöhet a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, az erről szóló törvényjavaslatot szerdán kezdi tárgyalni az Országgyűlés. 2023. november 22. 14:23 Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton, a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten. 2023. november 18. 16:16 LMP: külföldi nagyvállalatok helyett az oktatást támogassuk! LMP: külföldi nagyvállalatok helyett az oktatást támogassuk! Amelyik kormány nem fektet az oktatásba, nem hisz saját hazájában: kezdte meg sajtótájékoztatóját az LMP csütörtökön a veszprémi Kossuth utcán. 2023. november 9. 17:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.