2020. május 25. // Orbán névnap

Diákjárőrök Veszprémben

2013. augusztus 8. 18:48
veszprémi rendőrkapitányság
Már második éve teljesítenek járőrszolgálatot középiskolás diákok a nyári szünidőben a megyeszékhelyen.

A  Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium kettő rendészeti fakultációs osztályának első és második  évfolyamos rendészeti fakultációs diákjai – a Veszprémi Rendőrkapitányság irányítása mellett – 2013. augusztus hónapban  diákjárőrként tevékenykednek  a megyeszékhely frekventált  helyszínein.

A diákjárőr szolgálatra tíz fő jelentkezett, ők egységes formaruhában fehér Bűnmegelőzés feliratú pólóban és sapkában, hétköznapokon nappal 8 órában teljesítenek prevenciós jellegű járőrszolgálatot egyenruhás rendőrök mellett.

A Veszprémi Rendőrkapitányság az idegenforgalmi szezonban a belvárosi Tourinform irodában bűnmegelőzési „mini centrumot” működtet, ahol a turistákat – külföldieket és magyarokat egyaránt – hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látják el.

A diákjárőrök különféle prevenciós kiadványok népszerűsítésével, hasznos információkkal, valamint kiemelt figyelemmel és éberséggel segítik mind hazai, mind a külföldi állampolgárok itt tartózkodását,  munkájukkal hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához.

 

vehir.hu
2020. május 25. // Orbán névnap