2022. augusztus 19.
//
Huba névnap

A Szent Borbála és a Három Grácia

2013. augusztus 12. 19:07
A Jobbik veszprémi szervezetének is vannak javaslatai a város még névtelen tereinek elkeresztelésére – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

Forgóné Kelemen Judit, a párt önkormányzati képviselője felidézte, a város pályázatot írt ki a posta előtti tér, valamint a Hotel és a Bástya üzletház közötti terület elnevezésére. Elmondta, úgy tűnik azonban, hogy a volt bányász székház előtti teret már mindenféle egyeztetés nélkül elkeresztelték. Hozzátette, a területet a Jobbik javaslata szerint Szent Borbálra térnek kellene nevezni. Az épület sokak tudatában még mindig bányász székházként él, Szent Borbála pedig a bányászok védőszentje – indokolta javaslatát a képviselő.

Forgóné Kelemen Judit és Kovács RajmundForgóné Kelemen Judit és Kovács Rajmund

Elhangzott, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egyszer azt nyilatkozta, hogy figyelembe kell venni a régi hagyományokat és elnevezéseket. Ezzel az üzenettel a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyetért, ezért a Buzapiac tér elnevezést is indokoltnak tartaná a Bástya üzletház mögötti területre – tudhattuk meg.

Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke a posta előtti tér elnevezéséről beszélt. Elmondta, a területet Három Grácia tér névre keresztelnék. Az elnevezés egyszerű, a terület pedig könnyen beazonosítható lenne a jellegzetes szoborcsoport miatt – közölte. A Jobbik veszprémi elnöke hangsúlyozta, arra biztatnak mindenkit, hogy álljanak elő minél több javaslattal.

Az elnevezésekkel kapcsolatosan 2013 augusztus 23-ig bezárólag lehet a névadással kapcsolatos javaslatokat, véleményeket illetve észrevételeket a 8210 Veszprém, Pf.: 1042 postai illetve a kozteruletelnevezes@gov.veszprem.hu elektronikus levelezési címekre elküldeni.

Horák János

További cikkek

Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán.
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz menetrendje is az ünnepi hétvégén.
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
A Reformerek Párt részéről Varga-Damm Andrea, a párt elnöke és Kovács Rajmund alelnök Veszprémben jelentették be, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról.
A szőlőműveléssel ismerkedhettek a veszprémi gyerekek a német önkormányzat táborában
A szőlőműveléssel ismerkedhettek a veszprémi gyerekek a német önkormányzat táborában
A Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat az immár hagyományosnak mondható nyári táborát, szám szerint a harmadikat augusztus 1. és 5. között rendezte meg.
Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Miközben az eddig ismert, kényelmes világunk összeomlóban van, ahelyett hogy kicsit észbe kapnánk, még mindig a gázpedált tapossuk. Pedig nagyon ideje lenne a fékre lépni.