2022. július 1.
//
Annamária névnap

Bajnai sumákol a Fidesz szerint

2013. augusztus 15. 14:20
mti
A Fidesz szerint Bajnai Gordon volt kormányfő programjának titkolásával tovább folytatja a "sumákolást", vagyis nem árulja el a magyar családoknak, milyen következményekkel járna jövő évi hatalomra kerülése.

Ezt Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője mondta csütörtökön, Budapesten újságíróknak Bajnai Gordon délelőtt tartott sajtótájékoztatójára reagálva. Ezen a korábbi miniszterelnök a kormány alkalmatlanságának jeleként értékelte, hogy az Európai Unió 15-ből 13 magyar operatív programot nem finanszíroz. Az Együtt-PM vezetője felszólította a kabinetet, hogy állítsa vissza a fejlesztési pénzek elosztásának átláthatóságát. Több kérdést is kapott az MSZP és az Együtt-PM között csütörtökön folytatódó jelöltállítási tárgyalásokról, konkrétumokat azonban nem közölt.

A kormánypárti politikus sumákolásnak nevezte, hogy Bajnai Gordon és a "bukott baloldal" többi szereplője nem tájékoztatja a nyilvánosságot zárt tárgyalásaikról. Miért titkolják közös programjukat? Miért szédítenek jelöltállítással, mandátumegyeztetéssel? - tette fel a kérdést a Fidesz szóvivője, megjegyezve: most azok alkudoznak zárt ajtók mögött, akik egyszer már tönkretették az országot "szélsőséges gazdaságpolitikájukkal".

Hoppál Péter szerint a magyar családok tudni szeretnék, milyen következményekkel járna számukra egy baloldali program megvalósulása.  Hangsúlyozta, a baloldal hallgat arról, hogy az egykulcsos adó megszüntetésével "sokkal több pénzt" venne el a középosztálytól és azt sem árulják el, mennyivel emelkedne a háztartások rezsije, ha az általuk "rezsihazugságnak" nevezett lépések helyett ismét a nagyvállatoknak juttatnának magas profitot.    

A szóvivő szerint az sem világos, Bajnai Gordon mennyi adósságot szeretne az emberek nyakába akasztani, hiszen nem ért egyet azzal, hogy a kormány visszafizette az "IMF-től felvett Bajnai-hitelt".  Aláhúzta továbbá, hogy a baloldal kormányzása alatt nem tett semmit a devizahitelesekért, így valószínűleg a jövőben is inkább a bankokat mentenék.

 Hoppál Péter rákérdezett arra is, Bajnai Gordon elvenné-e a pedagógusoknak szánt 60 százalékos béremelést, valamint gazdaságpolitikájával miként teljesítene a gazdaság. Utóbbiról szólva megjegyezte, míg 2009 augusztusában 7,5 százalékos GDP csökkenést jelentettek be, addig szerdán a gazdasági növekedés beindulását mutatták a statisztikák.  A kormánypárti szóvivő szerint a fentieken túl az is kérdésként fogalmazódik meg a lakosságban, hogy a baloldal szereplői miért "zárnak össze mindig", ha felszínre kerülnek a "maffiabaloldal" ügyei.

vehir.hu