Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Veszprémi zenekarok születésnapi koncertje

2013. augusztus 15. 11:11
Egy igazi jubileumi koncertélményben lehet része annak, aki ellátogat Veszprémbe a Patak-Party Szabadtéri Színpad és Rendezvénykertbe augusztus 24-én.

Ezen a napon ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az LGT emlékzenekar, 10. évfordulóját a WetWood zenekar és 3. évébe lépett a Sántakutya rock formáció is. A Vekkord egyesület szervezésében 17 órától kezdődő koncertekre mindenkit szeretettel várnak korosztálytól függetlenül, aki egy laza, közösen ünneplő estére vágyik. Csonka Peti szavaival élve az est szlogenje: Barátoknak kötelező, rajongóknak erősen ajánlott!

Bővebb információk következő linkeken:
http://www.lgtemlekzenekar.hu/
https://www.facebook.com/lgtemlekzenekar
https://www.facebook.com/wetwoodzenekar
http://www.santakutya.com
https://www.facebook.com/santakutyazenekar

LGT Emlékzenekar

Az LGT Emlékzenekar 1993-as veszprémi megalakulása óta szinte változatlan formában működik.

A csapatot az LGT dalok szeretete hozta össze és csak az örömzenélés volt a kitűzött cél. Az első koncertek azonban azt bizonyították, hogy az LGT dalaira szélesebb körben van igény főleg azok után, hogy az anyazenekar 1992-ben hivatalosan búcsúkoncertet tartott és joggal lehetett hinni, hogy befejezte pályafutását.

Az eleinte 5 tagú zenekar első éveiben megfordult mindenhol az országban, köszönhetően az akkoriban igen erős klubéletnek és a szintén azokban az időben induló fesztiváloknak (Sziget, Volt stb.) Rögtön 1994-ben megtartották első közös koncertjüket Somló Tamással és azóta minden évben, legalább egyszer kísérik a legendás zenekar énekesét. Időközben Karácsony Jánossal is sikerült baráti kapcsolatot kialakítani egy-két közös zenélés alkalmával.

A mára már fúvósokkal és ritmushangszeressel kibővült LGT Emlékzenekar többször körbezenélte már Magyarországot és visszatérő vendége a környékbeli magyarlakta országoknak is.

WETWOOD

Az idén 10 éves WetWood, 2003-ban alakult veszprémi és peremartoni tagokból (Nagy Miklós-Ujvári Péter-Csonka Péter). Kezdetben más eladók dalainak feldolgozásait játszotta még trió felállásban. Először akusztikus műsora volt, majd az akusztikus gitárokat felváltották az elektromos hangszerek.

A zenekarnak sok fellépése volt elsősorban Veszprémben és vonzáskörzetében, klubokban, fesztiválokon. Ahogy múltak az évek és összecsiszolódott zenei ízlésviláguk, a feldolgozások mellett saját dalok is megjelentek a repertoáron. Aztán 2008 végén az egyik alapító tag kiszállt a zenekarból.

Többszöri tagcserék után 2010 júliusában alakult ki a jelenlegi felállás.(Ujvári Péter-Csonka Péter-Kiss Gergő-Süle Kornél)

Az új tagokkal megújult lendülettel vetette magát saját szerzemények írásába is a banda, így 2011 tavaszán elkészülhetett saját dalokból az első stúdióanyag. A „Duplavé” című lemez a műfaji korlátok laza értelmezésével készült, így zenei stílusa rendkívül szerteágazó. Az albumon a ska-reggae-től a funky és rock zenéig szinte minden műfaj megtalálható.

A nyolc számból álló anyag a NarRator Records gondozásában jelent meg 2011 őszén.

Idén 10 éves jubileumát ünneplő zenekar jelenleg a második lemezén dolgozik, melyről az augusztus 24-i születésnapi bulin már jó néhány számot hallhat is a közönség.

Sántakutya

A zenekar 2010 nyarán alakult, azzal a céllal, hogy saját dalokat írjon. Kezdetben mások számaival egészítették ki a repertoárt, mára azonban a saját alkotások kiszorították a feldolgozásokat. A sok munka gyümölcseként egyre többen ismerik és szeretik a zenekart, ami még jobb teljesítményre ösztönzi a csapatot. A zenekar klasszikus, de egyedi elemekkel színesített rockzenét játszik, kemény és lírai nótákat egyaránt. 2012-ben szerzői kiadásban jelent meg az első önálló album. Jelenleg az egyre szaporodó koncertek mellett, a második albumon dolgozik a csapat, amelyről több dal is el fog hangozni az augusztus 24-i születésnapi bulin.

A zenekar mottója: A kutya egyszerű, őszinte állat. Szeret csak úgy merengeni az érzéseiről, és megugatja azt, ami nem tetszik neki. Olyankor néha megrugdalják érte. Ezért sántít.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.