Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Álomszép Somogyi képek

2013. augusztus 20. 16:17
Somogyi Győző grafikáiból, festményeiből nyílt kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban augusztus 20. alkalmából.

Legnagyobb nemzeti ünnepünk, az államalapítás napja alkalmából egyik legnagyobb képzőművészünk, Somogyi Győző munkáiból nyílt tárlat a múzeumban.

Fekete György<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a karizmatikus személyiségek szerepét hangsúlyozta ki. Somogyi Győző a nemzeti történelmünk karizmatikus személyisége, alkotója. Képei álomszépek, mert az itt látható kék az ő kékje, nem a valóságé. Ő álmodta meg ilyen szépnek, ilyen kéknek. A képek álomszépek, ez adja az erejüket, szépségüket.

Limbacher Gábor

Limbacher Gábor, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója Szent István király kiváló stratégiai döntésére, a államalapítás fontosságára, hatására hívta fel a jelenlévők figyelmét, miközben a kiállító művész érdemeit méltatta.

Brányi Mária

Brányi Mária alpolgármester a nemzeti összefogás erejét, hatékonyságát emelte ki megnyitójában. - "Államalapító királyunk is azért volt olyan sikeres, mert egységessé tette a nemzetet. A mi sikerünk titka is az egységben, az összefogásban rejtőzik. És ezt az egységet legjobban a kultúra, jelen esetben Somogyi Győző kiállítása tudja megjeleníteni" - vélte a politikus.

Fábián Gusztáv

Fábián Gusztáv salföldi polgármester a közösség erejét emelte ki, amikor mint földije köszöntötte a művészt.

A kiállítás mellett más látványosságokkal is várták az érdeklődőket: a Múzeumkertben langallót sütöttek, a belvárosban pedig huszárok vonultka fel. 

Pethő Imre
Cseh Zoltán
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.