Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

U19-es vb: előre a 9. helyért!

2013. augusztus 21. 20:57 // Forrás: MKSZ
Újabb helyosztó mérkőzésén, a 9-12. helyért nyolc góllal győzött Románia ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott Érden az U19-es világbajnokságon. Kovács Péter csapata utolsó találkozóján csütörtökön Brazília ellen lép pályára a 9. helyért.

U19-es férfi kézilabda-világbajnokság, a 9-12. helyért:
Románia–Magyarország 22-30 (6-16) 
Érd, játékvezetők: Brunner, Salah (svájciak).
Románia: Iancu, Bucataru, Bobeica (kapusok), Balan, Besliu 2, Budui, Burlacu, Mihailescu, Militaru 3, Negru 6 (4), Nistor 4, Racotea 5, Rotaru 2, Sincelean, Somlea, Ungureanu. Szövetségi edző: Lucian Rasnita.
Magyarország: Holló, Borbély (kapusok), Bánhidi 2, Bohács 1, Bujdosó 1, Faluvégi 5, Fekete 2, Gidai, Horváth, Kovacsics P. 2, Leimeter 1, Nagy 2, Stranigg 8, Szeitl, Tóth 5, Törteli 1. Szövetségi edző: Kovács Péter.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/0.


A találkozót Vetési Iván MKSZ-elnök társaságában a helyszínen tekintette meg Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség egyiptomi elnöke. 

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, és elsősorban Stranigg és Faluvégi góljai, valamint Borbély védései révén biztos előnyre tett szert, amelyet szünetre tíz gólosra növelt. A második félidő elején Románia hét gólra felzárkózott, de a magyarok visszaállították a különbséget, és végül biztosan győztek – számolt be a keziszovetseg.hu.  

Kovács Péter szövetségi edző: – Határozottan jól játszottunk az első félidőben, a 6 kapott gólunk önmagáért beszél. Jó volt a kapusunk, jó volt a védekezésünk és támadásban is - leszámítva az első 1-2 percet - szinte hibátlanok voltunk. Tízgólos előny birtokában mindig nagyon nehéz felpörögni a második félidőre, míg a románoknak már nem volt veszítenivalójuk. Motiváltak voltunk, jól védekeztünk és jók voltak az átlövéseink is, úgyhogy elégedett vagyok.

Borbély Ádám: – Úgy érzem, ezen a meccsen állt össze a legjobban a védekezésünk, így nekem már csak a sávokat kellett lezárnom. Volt 1-2 bravúr is, de a jó védekezésünk volt mindennek az alapja, nagyon egységesek voltunk, mindenhova odaértünk. A második félidőre kicsit bennragadtunk az öltözőben, de azért gyorsan sikerült felpörögnünk a korábbi hőfokunkra. Láttunk már a brazilokat, összeszedett kézilabdát játszanak, és van néhány technikás játékosuk, úgyhogy biztosan nehéz mérkőzés lesz!

Stranigg János: – Szerencsére ma minden összejött! Ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy sokkal felszabadultabban játszott a csapat. Mivel hátul sokkal stabilabbak voltunk, így elől is többet mertünk vállalkozni. A felkészülési résznél kevés lehetőséget kaptam, ez rosszat is tett az önbizalmamnak, most hogy több lehetőségem van, folyamatosan jövök fel. Célunk a 9. hely! Persze nem 100 százalék, hogy meglesz, de ha már kiestünk a legjobb nyolc közül, akkor mindenképpen a legjobb eredménnyel szeretnénk zárni.

Faluvégi Rudolf: – Sikerült felszabadultan pályára lépnünk, hiszen már nem volt rajtunk akkora teher. Azt játszottuk, amit szerettünk volna: jól védekeztünk, mi irányítottunk. Sokunknak ez az első világverseny, amin részt vesz, így mindenképpen a tapasztalatszerzés a legfontosabb számunkra, hogy ebből építkezzünk a jövőre nézve. Jelen pillanatban még azt is szoknunk kell, hogy autogramot illetve közös fotót kérnek tőlünk. Számomra ez még furcsa érzés, távol áll tőlem az ilyesfajta nyüzsgés és reflektorfény. Természetesen örömmel eleget teszek ennek, ha ezzel örömet okozhatok szurkolóinknak.

Lucian Rasnita, szövetségi edző, Románia: – Úgy készültünk erre a mérkőzésre, mint az összes többire: szerettünk volna nyerni. Azt gondolom, mentális gondjaink voltak, ezért nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, de ennek nincs köze ahhoz, hogy a házigazda ellen léptünk pályára. Először veszünk részt U19-es világbajnokságon, a célunk, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk.

A 9. helyért:
Augusztus 22. (20:00) Brazília–Magyarország

vehir.hu
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.