Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizedikként zártak a magyarok

2013. augusztus 22. 22:26 // Forrás: MKSZ
Kovács Péter csapata kikapott a braziloktól, s tizedikként zárt az U19-es férfi kézilabda vb-n.

Utolsó mérkőzésén a kilencedik helyért Brazília ellen lépett pályára Budaörsön a magyar válogatott az U19-es férfi világbajnokságon. A mieink gyengébb kezdést követően szünetre négygólosra csökkentették hátrányukat, ám közelebb nem tudtak zárkózni, így végül hatgólos vereséget szenvedve a torna tizedik helyén végeztek – számolt be a magyar szövetség oldala. 


Férfi U19-es kézilabda-világbajnokság, a 9. helyért:
Brazília–Magyarország 35-29 (19-15) 
Budaörs, játékvezetők: Kolahdouzan, Mousavian (irániak).
Brazília: Fonseca, Rosa (kapusok), Andrade 2, Ferreira, Hackbarth, Joench, Langaro 1, Moreira Filho, Nascimento 3 (3), Ponciano 1, Santaela 3, A. Santos, L. Santos 8, J. Silva 7, W. Silva, Toledo 10. Szövetségi edző: Lvan Bruno Maziero.
Magyarország: Holló, Borbély (kapusok), Bánhidi 2, Bohács 2, Bujdosó, Faluvégi 8, Fekete 1, Gidai 3, Horváth 1, Kovacsics P. 2, Leimeter 3, Nagy 3, Stranigg 2, Szeitl, Tóth 2, Törteli. Szövetségi edző: Kovács Péter.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. –.


Jobban kezdett a magyar válogatott, a 8. percben 6-1-re vezettek a brazilok, míg a mieink rendre eladták a labdát támadásban, és többször is emberhátrányba kerültek. Kovács Péter időt kért, hogy megnyugtassa sokat hibázó csapatát. Sajnos támadásban továbbra is sok volt a magyar hiba, a gyors brazilok pedig ezt kihasználva nyolcgólosra növelték előnyüket, majd a 11. percben Bohács szerezte a második magyar gólt hosszú gólcsend után. A brazilok tovább már nem tudták növelni előnyüket, támadásban egyre jobban magára talált a magyar válogatott, főként Faluvégi Rudolf, de a mieink kapuja előtt a brazilok voltak gyorsabbak, és elsősorban Toledo révén mindig volt válaszuk a magyar gólokra. Szünet előtt Kovács Péter csapata öt gólra zárkózott fel, majd Bánhidi 30. percben szerzett góljával 19-15 lett az állás a brazilok javára, ami már nem változott, így a gyenge kezdés után végül kecsegtetőbb pozícióból vághatott neki a magyar válogatott a 2. félidőnek.

A második félidő elején a magyar csapat nem tudta tovább csökkenteni hátrányát, majd két magyar emberhátrányt követően 25-19-re vezettek a brazilok. A magyar válogatott kettős emberelőnybe került, ám ebben a szituációban is gólt kapott, így csak egy góllal tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. 27-21-nél Kovács Péter időt kért a 46. percben. A brazilok több lövése is mellészállt, Leimeter két góljával pedig ismét öt gól volt a dél-amerikaiak előnye kilenc perccel a találkozó vége előtt. A végjátékban többet kockáztatott és többet is hibázott a magyar válogatott, így a brazilok hat góllal győztek, és megszerezték a kilencedik helyet. Magyarország a tizedik helyen végzett az 5. U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon. 

vehir.hu
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.