Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Weöres Sándorra és Bartókra is emlékezik a Kabóca idén

2013. augusztus 28. 20:23
Társulati üléssel hangolódott az új évre a Kabóca Bábszínház csapata szerdán.

Az eseményen Némedi Lajos alpolgármester képviselte a fenntartó önkormányzatot. Felhívta a figyelmet arra, hogy a HEMO épületének tervezett felújítása sok türelmet követel majd, ugyanakkor a folyamat végére egy minden igényt kielégítő helyszínnel gazdagodik a város.

Székely Andrea igazgató összefoglalta a nyári eseményeket: a társulat számos fesztiválon képviseltette magát, így ott voltak Veszprémben az Utcazenén, jártak Győrben, Pécsett és a Nagyon Balaton fesztiválon is. A jövőre is több utazást terveznek: ellátogatnak Kaposvárra, Franciaországba, illetve fellépnek a Müpában is.

Székely Andrea és Némedi LajosSzékely Andrea és Némedi Lajos

Az új évadról

Az igazgató elmondta: Bartókra emlékezve a Szarvassá vált fiút szeptembertől kezdi próbálni a társulat. A bérletes előadások közé több már korábban színpadra állított darab is bekerült, de természetesen lesznek új bemutatók is. A székhelyi bérlet az Autósmese, avagy Toda, Berci és a Csodamerci; a Gomboló; a Kukackaland; a Teremtésmese és az Óz, a nagy varázsló című előadásokat tartalmazza.

Mesefesztivál

A hagyományokhoz hűen ezúttal is a Mesefesztivállal nyitja az évadot a Kabóca Bábszínház, amit a Szent Mihály napi búcsúra való tekintettel hoztak egy héttel előbbre - a fesztivál eredetileg Benedek Elek születésnapjához, szeptember 30-ához kötődik. A fesztivál központi alakja Weöres Sándor lesz, a költő születésének századik évfordulóját megünneplendő az irodalmár életművéhez kapcsolódó játszóház és irodalmi kerekasztal várja a családokat. A négynapos programfolyamot a Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium támogatja, ennek örömére ismét a városba érkezik a KIM ifjúsági kezdeményezése, a Kimi-kamion. Székely Andrea a programok közül kiemelte Berecz András mesemondó előadását, aki Zöld Petikéről mesél a családoknak, illetve Kovácsovics Fruzsina koncertjét, aki Weöres Sándor verseket énekel majd.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. ma 21:22 Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.