Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új névadó szponzor a kéziseknél

2013. szeptember 4. 13:05
A 2013/14-es idényben már a Magyar Villamos Művek is névadó szponzorként támogatja a veszprémi férfi kézilabdacsapatot, új nevén az MKB-MVM Veszprémet.

A szponzori megállapodást szerdán sajtótájékoztatón jelentették be a Veszprém Arénában.

Hajnal CsabaHajnal Csaba

Hajnal Csaba, a klub sportigazgatója történelmi jelentőségűnek nevezte a több hónapos kemény munkával elért megállapodást. Mint elmondta, a csapat alapításakor senki nem gondolt arra, hogy ilyen messzire eljutnak majd. Az idei cél a hazai eredmények megtartása mellett a további előrelépés a Bajnokok Ligájában, döntőt szeretnének játszani a legrangosabb nemzetközi sorozatban.

Felkai GyörgyFelkai György

Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója cégüket röviden úgy jellemezte, hogy ők Magyarország legnagyobb nemzeti tulajdonban lévő energiaszolgáltatója, akik a megújuló energiaforrásokba és a telekommunikációba is invesztálnak, emellett pedig lelkes támogatói a sportoknak és a kultúrának. A vállalat szeretne nemzetközileg elismert energetikai szolgáltatóvá válni, és e cél elérésében a szintén nemzetközi sikerekre vágyó kézilabdacsapat minden bizonnyal jó partner lesz. A támogatásról elmondta, hogy minél jobbak a klub eredményei, annál több pénz áll a rendelkezésükre. A szolgáltató hosszú távra tervez a csapattal, és szeretnék, ha 2015 után egyedüli névadóként támogathatnák a veszprémi élcsapatot.

Szabó BalázsSzabó Balázs

Szabó Balázs, az MKB Bank ügyvezető igazgatója szerint a most aláírt megállapodással új távlatok nyíltak a csapat előtt, a további sikerekhez szükséges volt egy társ-főszponzor bevonása. Emlékeztetett: az MKB nyolc éve támogatja a veszprémi kézilabdát, ezalatt hét bajnoki címet, hat kupagyőzelmet és egy KEK-győzelmet értek el közösen.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula polgármester kifejtette, hogy a veszprémiek számára az MKB-MVM nem csak egy sportklub, hanem része az identitásunknak éppúgy, mint a Viadukt vagy a Szent Mihály bazilika. Az önkormányzat a klub minden sikerének örül, akár a pályán, akár a tárgyalóasztalnál érik el azokat, hiszen a csapat előrelépésének elengedhetetlen feltétele a stabil anyagi háttér. A fejlődéssel az önkormányzatnak is lépést kell tartania, ezért a közeljövőben emelni fogják a klubnak nyújtott támogatást – ígérte a polgármester.

dr. Fonyó Károlydr. Fonyó Károly

Dr. Fonyó Károly, az MVM-MKB Veszprém elnöke elmondta, hogy a klubot a jövőben részvénytársaságként működtetik, amelynek nyilvános jelentést kell tennie, vagyis a költségvetése is nyilvános. Éppen ezért bátran beszélt a számokról: a veszprémi csapat éves költségvetése 1,1-1,2 milliárd forint, átszámolva 3,4 millió euró, ami európai szinten csekély összeg. Összehasonlításképp elárulta: a Párizsnak 20, a Barcelonának 8-9, a Kielnek 9, a Kielcének 7-8 millió euró áll rendelkezésére.

Nagy LászlóNagy László

Nagy László, a csapat kapitánya izgalmas évre számít. Mindig fontosnak tartotta, hogy jó játékosokkal, jó edzőkkel és biztos háttérrel rendelkező csapatnál küzdhessen a sikerekért, és az elmúlt egy évben meggyőződött arról, hogy Veszprémben minden feltétel adott a fejlődésre. Az új névadó szponzor érkezése újabb látványos jele annak, hogy egyre többen bíznak a csapatban.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.