Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Durva játékkal otthon tartotta a Magyar Kupát a Szeged / MKB Veszprém KC – Pick Szeged 22:27 (11:12)

2008. április 20. 16:09
Hazai pályán 27:22-re nyert a Pick Szeged a címvédő MKB Veszprém KC ellen, s elhódította a 2008-as Magyar Kupát. A mérkőzés azonban elsősorban nem a nagyszerű csapatmunka, vagy a kiváló egyéni teljesítmények miatt marad emlékezetes, hanem a helyenként alattomos, durva, sportszerűtlen játékról, ütésekről, színészkedésről. S talán elfogultság nélkül állítható, hogy utóbbiakban a Tisza-partiak jártak élen.

A veszprémi keretben egy változás történt a tegnap elődöntőhöz képest. Markovic és Pásztor mellett ezúttal Iváncsik Tamás maradt ki, a helyén Gulyás Péter kapott bizonyítási lehetőséget.

3500 néző, fergeteges hangulat fogadta a csapatokat. Iváncsik Gergő indításból jegyezte az első találatot, amelyre rögtön hárommal válaszoltak a hazaiak. Ennél is fájóbbnak tűnt Iváncsik sérülése, tekintve, hogy posztján más nem állt Mocsai mester rendelkezésére. Mindezek ellenére Eklemovics góljaival a 8. percben ismét egyenlő (3:3) volt az állás. A folytatásban egyik gárda sem tudott megnyugtatóbb előnyre szert tenni, a szegedi gólokra rendre volt veszprémi „válasz”.  A félidő derekától egyre nőtt a feszültség a pályán, s egyre több volt a kiállítás, a hazai gárda azonban többször is eredményes tudott lenni emberhátrányban. A szünet előtt Andjelkovic nemes egyszerűséggel a zsűriasztal alá lökte Lushnikovot, azonban a kirívó szabálytalanság ellenére csak kétperces büntetést kapott. Ezt követően Peric kapus tűnt fel - szokatlan helyen - támadásban, az utolsó pillanatban megeresztett lövése azonban a kapu mellé szállt.

A második félidőt Perez, illetve Krivokapic 2-2 gólja nyitotta. A 37. percben Ghionea volt eredményes, az egész mérkőzésen nagyszerűen játszó román válogatott jobbszélső góljával ekkor először vezetett hárommal a Pick (14:17). Ezt követően ismét Andjelkovic került a középpontba, a szegedi beállós Djurkovic ugyanis rálökte Lushnikovot, a szerb irányító pedig - színészi képességeit megcsillogtatva - összeesett. A játékvezetők piros lappal jutalmazták az alakítást, no nem Andjelkovicot küldték a lelátóra, hanem a veszprémiek vétlen védekezés-specialistáját. Vladan Matics csapata - Puljezevics védéseinek is köszönhetően - továbbra is őrizte 2-3 gólos fórját. A 47. percben Bajusz borzolta a kedélyeket, miután hátulról fültövön vágta Perezt, de a Kékes-testvérek piros lapja ezúttal sem villant. A Veszprém a körülmények ellenére továbbra sem adta fel a küzdelmet, s az 56. percre feljött 22-20-ra, a hazaiak azonban jól időzített időkérésüket követően rendezték soraikat, s már nem engedték felzárkózni a bakonyi gárdát. A Szeged győzelmével otthon tartotta a Magyar Kupa trófeáját, a Veszprémnek pedig a bajnoki döntőben lesz lehetősége a visszavágásra.

Budapest Bank Magyar Kupa, döntő:

MKB Veszprém KC–Pick Szeged 22:27 (11:12)

A bronzéremért rendezett találkozón:

Dunaferr SE–PLER Airport KC 33:30 (19:16)

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.