Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hetven gól felett a hazai nyitányon

2013. szeptember 6. 19:34
Idénybeli első hazai bajnokiján 43:30-ra nyert a címvédő veszprémi férfi kézilabdacsapat a Gyöngyös ellen. Ilic nyolc góllal mutatkozott be.

Elérkezett a hazai rajt ideje – a férfi kézilabda-élvonal első fordulójában a Gyöngyöst fogadta a címvédő MKB-MVM Veszprém KC. Először léphetett tehát pályára hazai környezetben új nevén a bakonyi alakulat, melynek keretében két újonc – Momir Ilic és Carlos Ruesga – is szerepet kapott.

A képre kattintva galéria nyílik!

Hazai gólzáporral indult a találkozó, a 7. percben már 4:1 állt az eredményjelzőn. A gyöngyösi védelem a folytatásban sem tudott megálljt parancsolni a veszprémi rohamoknak, a kiválóan védekező vendéglátó hamar tekintélyes előnyre tett szert (12. perc: 10:4).  Az MKB-MVM játékosain a kemény alapozás és a számos felkészülési meccs ellenére sem látszottak a fáradtság nyomai, sőt, kifejezetten „éles” együttes benyomását keltették.

Fazekas szintén remekelt a kapuban, csapata pedig folyamatosan növelte előnyét, a játékrész kétharmadánál Ilic megszerezte első találatát veszprémi mezben (15:7). Sulic, Nagy és Ugalde is élen járt a gólszerzésben, utóbbi révén öttel a szünet előtt már tíz volt közte (19:9). A különbség pedig már nem változott a pihenőig, 21:11-es állásnál „szusszanhattak” a felek.

Jamali gyors duplájával indult a második játékrész, majd az erőviszonyoknak megfelelően folytatódott a játék. Sulic továbbra is tarthatatlannak bizonyult, Ilic pedig könyörtelenül bevágta a büntetőket. A meccs kétharmadánál is őrizte tízgólos előnyét a vendéglátó, majd zsinórban három hazai találatot láthatott a bő kétezres publikum (43. perc: 30:17).

Carlos Ortega együttesében a fiatal beállós, Pesic mellett Kisék is szerepet kapott a balszélen, a támadásbeli lendület azonban nem csökkent, tízzel a vége előtt már tizenöt volt a különbség (37:22). A hajrában már kevésbé védekeztek zártan Schuchék, így a lefújásig gyakorlatilag felváltva potyogtak a gólok. A Gyöngyös 30, ellenfele pedig 43 találatig jutott.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
MKB-MVM Veszprém KC–B.Braun Gyöngyös 43:30 (21:11)
Veszprém Aréna, 2500 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Veszprém: FAZEKAS – Iváncsik T. 4, SULIC 6, NAGY L. 6, Schuch 1, Terzic 1, Rodriguez 1. Csere: Alilovic (kapus), Jamali 4, UGALDE 6, ILIC 8 (6), Gulyás 4, Pesic 2, Kisék. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Gyöngyös: Liszkai – Szalafai 3, Bakos 3, Sándor Á. 3, Frey T. 4 (1), HAJDÚ G. 6, Varsandán. Csere: Holló (kapus), Debreczeni 1, MEKARU 6, Sándor R., Koller 2, Oláh, Iváncsik Á. 2. Vezetőedző: Gulyás István.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – A támadásokkal és a gyors lerohanásokkal elégedett vagyok, az utolsó tíz percben mutatott védekezéssel azonban nem. Azt várom, hogy a csapatom minden helyzetben, a mérkőzés minden szakaszában ugyanolyan motiváltan kézilabdázzon.

Gulyás István: – Kissé hitehagyottan kezdtük a mérkőzést, a folytatásban azonban láttam biztató jeleket, így összességében nincs szégyellnivalónk. Az utolsó tíz perc játékát látva pedig sajnálom, hogy lefújták a mérkőzést, mert addigra értük el az optimális játéksebességet.

Galéria
MKB-MVM Veszprém KC – B.Braun Gyöngyös 43:30
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.