Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Csak idén nyárra búcsúzott az Erzsébet-tábor

2013. szeptember 9. 9:32
Rengeteg kalanddal és új élményekkel telve kezdhették meg az iskolát az Erzsébet-táborokban szünidejük egy részét töltő gyerekek. A nyár folyamán nyolc helyszínen, tíz héten keresztül több mint 40 ezer diák nyaralt. A táborok bár véget értek, ősszel folytatás következik, amikor kiránduló iskolások érkeznek az Erzsébet Táborokba.

Rendhagyó táborzáróval ért véget Fonyódligeten az Erzsébet-tábor, ahol Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára azt is elmondta, idén több mint 50 pályázati kiírást hirdettek. Az általános táborokba iskolák, intézmények jelentkezhettek. A tematikus táborokban neves művészek és sportolók várták a gyerekeket.

Az Erzsébet-tábor egyik pályázatával júniusban az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiből indultak útnak iskolások Brüsszelbe, hogy megmutassák településük Európának, és felfedezzék a belga fővárost. Júliusban Erzsébet-táboros gyerekek kirándultak a Hunyadi Járattal, augusztusban pedig életre szóló élményeket szereztek a Forma-1 Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén. Érkeztek továbbá magyar diákok táborozni a határainkon túlról.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ebben az évben először négy speciális Erzsébet-tábort is hirdetett fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek.

Az Erzsébet-táborok augusztus 24-én zárultak, de már ősszel folytatás következik, amikor kiránduló diákok érkeznek, az Őszi kirándulás pályázat nyerteseként az Erzsébet Táborokba. A szociális üdültetés sem ért véget a nyárral, hiszen az év végéig több mint 135 ezer ember pihen kedvezményes feltételekkel az Erzsébet-programnak köszönhetően.

Erzsébet Talentum Program a tehetségekért

Elindult az Erzsébet Talentum Program. Ennek lényege, hogy a szociálisan rászoruló gyermekek közül, az Erzsébet-tábor vezetőinek javaslata alapján kiválasztják azt a körülbelül 100 tehetséges diákot, akiket a következő egy évben támogatni fognak, és így a Program által két tehetséggondozó táborban vehetnek részt. Támogatásban azok a gyermekek részesülhetnek, akiket az Erzsébet-tábor szakmai vezetői idén nyáron kiválasztottak.

Idén is lesz fűtéstámogatás a leghátrányosabbaknak

Brikettpályázatot hirdetett az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft., az utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal egyetértésben. A kiírásra a leghátrányosabb helyzetű kistérségek iskolái jelentkezhetnek 2013. szeptember 30-ig az Erzsébet-utalvány honlapjáról letölthető adatlap segítségével. A nyertesek több tonna fűtőanyaghoz jutnak hozzá.

További információk megtalálhatóak az Erzsébet-utalvány oldalán az Erzsébet-utalvány brikettpályázat menüpontban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.