Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kilenc helyet és biztos bejutást kér Gyurcsány

2013. szeptember 10. 10:14 // Forrás: mti
Folytatódik a tárgyalás az MSZP és a DK között. Utóbbi párt kilenc egyéni körzetben szeretne kizárólagos baloldali jelöltet állítani, illetve azt kérik, hogy Gyurcsány Ferenc biztos bejutó helyet kapjon a szocialisták listáján.

Az MSZP és a DK vezetői kedd reggel a szocialista párt Jókai utcai székházában tárgyalnak a választási együttműködésről.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője kiosztotta az újságíróknak a párt tárgyalási javaslatait. E szerint az MSZP 66, a DK 9 egyéni választókerületben nevezhetne meg jelöltet, a DK 9 körzetéből 3-3 lenne nyerésre esélyes, bizonytalan, illetve jobboldali.

MTI fotóMTI fotó

A DK továbbra is közös listát állítana az MSZP-vel, és a lista minden nyolcadik helyére tartana igényt, köztük a második pozícióra. Ugyanakkor erről és az egyéni választókerületek felosztásáról is készek tárgyalni. A hétpontos javaslat szerint a DK-nak jutó legjobb listás helyet a pártelnök töltené be.

  • Miért jó ez a szocialistáknak? Mert az a néhány százezer szavazó, akit a DK megszólíthat, jól jönne a jobboldallal szemben.
  • Miért rossz ez a szocialistáknak? A lista második helyén szerepeltetni a bukott miniszterelnököt elriaszthat sok szavazót.
  • Miért jó ez a DK-nak? Mert önerőből képtelenek lennének bejutni a Parlamentbe, így pedig Gyurcsány biztosan ott lehet újabb négy évig.
  • Miért rossz ez a DK-nak? Egyáltalán nem rossz, igazából sokkal többet nyernek az együttműködéssel, mint az MSZP.

Friss hír: Eredménytelenül zárultak a tárgyalások

Eredménytelenül zárultak le kedden az MSZP és a Demokratikus Koalíció tárgyalásai, a DK önállóan készül a választásokra - jelentette be Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

A volt miniszterelnök újságíróknak ugyanakkor azt mondta: nyitottak arra, hogy a választásokig hátralévő nyolc hónapban ez a helyzet megváltozhat, és akár az utolsó pillanatban is tető alá hozható valamilyen - az egyéni körzeteket érintő - megállapodás.

Gyurcsány Ferenc elmondta: az MSZP az általuk javasolt kilenc helyett négy, biztosan nem nyerhető választókerületet adott volna át a DK-nak, és minden 25. listás helyet. Elmondása szerint a szocialisták azt is kikötötték volna, hogy ő sem egyéniben, sem listán nem indulhat a választáson

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.