Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remek védekezés, kiütéses BL-rajt!

2013. szeptember 19. 19:49
Az MKB-MVM Veszprém simán, 28:15-re legyőzte a vendéglátó Szentpétervár együttesét a BL-csoportkör első fordulójában.

A veszprémi férfi kézilabda-együttes oroszországi látogatásával vette kezdetét a legrangosabb európai kupasorozat. A vendéglátó Szentpétervár a rekordbajnok Csehovszkije Medvegyi csődjét és visszalépését követően az első számú orosz együttessé lépett elő, bár az erőviszonyokat tekintve így sem ígértek leküzdhetetlen akadályt a mieink számára.

Kapkodva kezdtek a felek, mindkét oldalon akadozott a támadójáték az első percekben. Ilic büntetőből talált be először, majd Poljakov egyenlített. Felállt fal ellen a folytatásban is akadtak nehézségei a veszprémieknek, Kungurov révén a vezetést is megszerezték a vendéglátók (9. perc: 3:2). Igaz, Nagy azonnal egyenlített, majd Gulyás volt eredményes két gyors lerohanás után. Novozelov révén 4:5-nél még szoros állást mutatott az eredményjelző, a szélső megmozdulására azonban hárommal válaszoltak a mieink.

A játékrész hétharmadánál még látótávolságban voltak a hazaiak (6:8), az utolsó tíz percben azonban magasabb fordulatszámra kapcsolt a MKB-MVM. Alilovic szintén formába lendült, aki ziccereket és hetest is védett, csapata pedig fokozatosan növelte előnyét. Nagy kettős emberelőnyben, Ilic pedig hat az öt ellen is betalált. A szentpéterváriakon eközben Torgavonov mester két időkérése sem segített, a 4:0-s veszprémi szériára egyetlen gól volt a hazai válasz (7:12).

Ilic nyolc góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett (archív fotó)Ilic nyolc góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett (archív fotó)

Ilic-parádéval folytatódott a játék a szünet után, a szerb átlövő bombáival a 37. percben már tíz volt közte (8:18). Az olimpiai- és világbajnok orosz tréner harmadik időkérése, s folyamatos cseréi sem változtattak a meccs képén, a bakonyi „beton” védekezés megoldhatatlan feladat elé állította az orosz tüzéreket.  A meccs háromnegyedénél már tizenhárom volt a különbség (10:23), úgy, hogy Fazekast leszámítva Ortega is mindenkinek lehetőséget adott.

A hajrára el is fáradtak Kiszeljovék, az MKB-MVM pedig úgy is tartani tudta a különbséget, hogy Nagy László a kispadon pihent. A végére tehát sem izgalom, sem fordulat nem maradt, a magyar bajnok rendkívül magabiztosan szerezte meg első győzelmét (15:28) a Bajnokok Ligájában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. forduló:
St. Petersburg HC–MKB-MVM Veszprém 15:28 (7:12)
Szentpétervár, 1500 néző. Vezette: Din, Dinu (románok).
St. Petersburg: Kisu – Novoszelov 2, Kiszeljov 2, Kungurov 2, Piskin 2, Naszirov 2, Poljakov 2. Csere: Sicko (kapus), Csezlov, Juniszebkov 1, Kovalenko, Kalaras, Kuzmin 1, Szanaskin 1. Vezetőedző: Dimitrij Torgovanov.
Veszprém: ALILOVIC – Gulyás 3, NAGY L. 4, SULIC 4, Rodriguez 2, ILIC 8 (3), Iváncsik G. 1. Csere: Terzic, SCHUCH, Iváncsik T., 1 Ugalde 1, JAMALI 4, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/0, ill. 4/3.

A csoport másik mai meccsén: Löwen–Zaporizzsja 31:31 (15:13)
Szombaton játsszák: CO Zagreb (horvát)–Celje (szlovén)


Edzői nyilatkozatok (forrás: mkb-mvmveszprem.hu)

Dimitrij Torgovanov: – Először is gratulálok a Veszprémnek, amely szerintem az egyik legjobb csapat Európában. Már az előző szezonban is meglepett, miért nem voltak ott a Final Fourban. Sok hibát vétettünk, a támadójátékunk nem volt elég az ellenfél kiváló védekezése ellen. Akkor lett volna esélyünk a szorosabb eredmény elérésére, ha kevesebb hibát vétünk. Köszönöm a szurkolóknak a kitartó buzdítást, sok sikert a Veszprémnek a folytatáshoz.

Carlos Ortega: – Elégedett vagyok a csapattal, különösen a védekezésünk volt nagyon jó, ebben a szezonban eddig talán a legjobb. A második félidőben sok gólt lőttünk indításból, ezzel alakult ki a jelentős különbség. Fiatal csapat volt az ellenfelünk, a legjobbakat kívánom nekik a folytatásban.


Meglepő ukrán pontszerzés a csoportban

Vaskos meglepetés született a hatos másik találkozóján, a német Löwen ugyanis hazai pályán 31:31-es döntetlent ért el az ukrán Zaporizzsjával. Az eredmény veszprémi szempontból kedvezőnek mondható, hiszen előzetesen úgy lehetett kalkulálni, hogy a Bundesligában szereplő alakulat lehet az Ortega-csapat legnagyobb ellenfele a csoportelsőségért folytatott harcban. Szeptember 29-én pedig végképp lépéselőnybe kerülhetünk, amikor is a sorozat második fordulójában a németek látogatnak a Veszprém Arénába.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.