Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Óriási csatában nyertek!

2013. szeptember 29. 18:45
Az MKB-MVM Veszprém végig szoros mérkőzésen 30:29-re nyert a német Rhein-Neckar Löwen ellen a BL-ben.

Csoportrangadó a hazai premieren – idénybeli első hazai Bajnokok Ligája összecsapásán a Rhein-Neckar Löwent fogadta a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Mint ismert, a mieink a nyitó fordulóban magabiztosan nyertek Szentpéterváron, a német sztárcsapat azonban jókora meglepetésre döntetlent játszott az ukrán Zaporizzsja vendéglátójaként.

A képre kattintva galéria nyílik!

Érdekesség, hogy a Bundesliga előző kiírásában harmadik helyen végző alakulat keretében két korábbi veszprémi légiós – a szerb Zarko Sesum és a norvég Bjärte Myrhol – mellett a bakonyi kölcsönjátékos, a szintén szerb Rajko Prodanovic is szerepel.

Ötezer szurkoló fergeteges biztatása mellett kiválóan kezdett a magyar bajnok: Nagy László első kísérletéből a hálóba bombázott, a túloldalon pedig Alilovic mutatkozott be két bravúrral. Az MKB-MVM kőkemény védekezése szemlátomást megzavarta a riválist, Sulic és Gulyás emberelőnyben lőtt góljával az 5. percben már 4:0 állt az eredményjelzőn. Nagy László kétperces kiállítása után Ekdahl és Genshemier is betalált, de a Veszprém továbbra is hengerelt támadásban (10. perc: 7:2). Gudmundur Gudmundsson időkérése után rendezte sorait a vendégcsapat. Landin zsinórban három ziccert hárított, miközben társai három gólt jegyeztek válasz nélkül.

A játékrész derekánál egyenlítési lehetősége is adódott a sárgamezeseknek, elrontott lövésük után azonban Rodriguez villant (9:7). Némi aggodalomra Nagy László második kisbüntetése adott okot, bár Rodriguez emberhátrányban is tarthatatlannak bizonyult. Hatalmas iram jellemezte a játékot, melyben mindkét fél játékba csúsztak hibák, az Orgtega-csapat azonban őrizte előnyét. A legnagyobb fejtörést a volt veszprémi Myrhol okozta a bakonyi védelemnek, aki kíméletlenül értékesítette helyzeteit (22. perc: 12:10). A folytatásban Ruesga is bemutatkozott, a másik újonc, Ilic duplájával pedig négygólos különbségnél fordulhattak a felek a hajára. Hárommal a szünet előtt Myrhol alakította 15:12-re az állást, amely különbség meg is maradt a pihenőre (17:14).    

Sulic kiállításával és Gensheimer értékesített hetesével folytatódott a játék, mely után Sigurmannsson és Nagy László is megvillant két-két alkalommal. Igazi adok-kapok zajlott a pályán, szinte minden támadás góllal végződött. Veszprémi oldalon Ilic, a németeknél pedig Groetzki szórta meg magát. Utóbbi révén a mérkőzés kétharmadánál egyenlítettek az „oroszlánok” (40. perc: 21:21). Carlos Ortega időkérése után Sulic és Ilic is túljárt Landin eszén, ám a mannheimiek továbbra is tapadtak riválisukra.

Ruesga rögtön két találattal tette le a névjegyét, lélegzetvételnyi előnyhöz juttatva társait (47. perc: 26:23). A Rhein-Neckar azonban igazolta a német együttesekre jellemző mentalitást, hiszen tízzel a vége előtt ismét egalizáltak (26:26). Óriási harcot tartogatott tehát a végjáték, melyben ismét Nagy Lászlók kerültek kétgólos előnybe, melyből egy maradt meg öttel a lefújás előtt (29:28). Sőt, Ekdahl ismét ikszre hozta az állást. Hihetetlen izgalmak közepette Rodriguez ismét visszavette a vezetést, majd harminc másodperccel a vége előtt az ellenfél kért időt. Vészkapussal támadtak Peterssonék, Schmid utolsó pillanatban eleresztett lövését azonban Alilovic és a kapufa együttesen hárította. A Veszprém óriási mérkőzésen 30:29-re nyert.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló:
MKB-MVM Veszprém–Rhein-Neckar Löwen 30:29 (17:14)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Dentz, Reibel (franciák).
Veszprém: ALILOVIC – Gulyás 1, NAGY L. 4, Sulic 3, RODRIGUEZ 4, ILIC 9 (1), Ugalde 1. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Terzic, Iváncsik T. 2 (1), Ruesga 3, Jamali 2, Iváncsik G. 1, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Löwen: LANDIN – GROETZKI 4, Petersson, G. Guardiola 2, MYRHOL 5, Ekdahl 4, GENSHEIMER 6 (4). Csere: Schmid 2, I. Guardiola 2, Manojlovic 1, Roggisch, Prodanovic, Gorbok, Sigurmannsson 3. Vezetőedző: Gudmundur Gudmundsson.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5.

Korábbi eredmények
csütörtökön játszották: Motor Zaporizzsja (ukrán)–Croatia Zagreb (horvát) 31:30 (18:15)
szombaton játszották: Celje (szlovén)–Szanktpetyerburg (orosz) 29:22 (15:10)

Az állás: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zaporizzsja 3, 3. Celje 2 (50-46), 4. Zagreb 2 (54-52), 5. RN Löwen 1, 6. Szanktpetyerburg 0


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, kifejezetten magas szintű kézilabdát láthattak a nézők. Kiválóan kezdtünk, gyorsan megléptünk öt góllal, de ez a mai kézilabdában pillanatok alatt ledolgozható, s ezt meg is tette az ellenfelünk. Háromgólos előnnyel vonulhattunk szünetre, a szünet után azonban támadásban feljavult a Löwen. Nekünk ugyan problémáink akadtak ezen a téren, a csapatom azonban tovább küzdött. Emiatt nagyon büszke vagyok a fiúkra, noha a legvégén a szerencsére is szükségünk volt.

Gulyás Péter: – Végig vezetni tudtunk, az utolsó tíz-tizenkét percben azonban már olvasta a támadójátékunkat a Löwen, s Landin is remekelt a kapujukban. A végén feljöttek ránk, s a szerencse is kellett a sikerünkhöz.

Gudmundur Gudmundsson: – Gratulálok a Veszprémnek. Csodálatos érzés volt ma itt kézilabdázni, kiváló meccsen vagyunk túl. Nagyon örülök, hogy a rossz kezdés után vissza tudtunk jönni a meccsbe, igaz, ekkor ismét sok technikai hibát vétettünk. Ellenfelünk jelentős előnnyel mehetett a szünetre, amely megnehezítette a helyzetünket. Ennek ellenére remek második félidőt játszottunk, feljavultunk védekezésben és támadásban is. A hajrában lehetőségünk volt a pontszerzésre, de kikaptunk. Úgy vélem, hogy a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

Rajko Prodanovic: – Gratulálok az ellenfélnek. Nagyon jó és kemény meccsen vagyunk túl. A végén esélyünk volt az egy pontra, de Fortuna nem volt velünk. Ennek ellenére úgy vélem, hogy a kézilabda ünnepe volt ez a hatvan perc. Továbbá bízom benne, hogy Németországban lehetőségünk lesz visszavágni.

Galéria
MKB-MVM Veszprém – Rhein-Neckar Löwen 30:29
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.