Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meglepetés nélküli megyei derbi

2013. október 4. 21:05
A Veszprém tizenegy góllal legyőzte a Balatonfüredet a férfi kézilabda élvonal 7. fordulójában.

A férfi kézilabda NB I pénteki meccsén „szomszédvári” rangadót rendeztek: a Füred látogatott a megyeszékhelyre. Érdekesség, hogy a vendégek mindössze tíz játékossal álltak fel a kezdéshez, ugyanis a találkozó előtt kezdődött a két együttes junior mérkőzése, amelyen hatan szerepeltek a füredi felnőtt keretből. A mieinknél Schuch és Gulyás hiányzott kisebb sérülés, illetve betegség miatt.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ilic szinte azonnal megszerezte a vezetést, a következő találat azonban csak az 5. percben landolt Alilovic hálójában. A kisebb haza hibákat követően aztán beindult a henger, Sulic és Nagy László révén a 7. percben már 5:1-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban bátrabban támadott a BKSE, így rögtön kiegyenlítettebbé is vált a játék (12. perc: 8:6).

A félidő derekánál háromszor is emberelőnybe került az MKB-MVM, amely ezt kihasználva 10:7-es állásnál 5:0-s sorozatot produkált. A mienknél Pesic és Iváncsik Tamás is megszórta magát, Alilovic pedig Tombor két büntetőjét is megfogta. Úgy tűnt, hogy akár tíz is lehet közte a szünetben, ám az utolsó minutumban Szöllősi Balázs kétszer is betalált (18:10).

A szünetben „beestek” a juniorok. Mint említettük, az ellenfélhez hatan, a veszprémiekhez pedig ketten – Ligetvári és Gyene – csatlakoztak. A térfélcsere után állandósult a nyolc-kilencgólos különbség (40. perc: 22:14), ráadásul a füredi fiatalok erejéből több szép megmozdulásra is futotta.

Tízzel a lefújás előtt aztán megtört a jég: Jamali duplájával először lett kétszámjegyű a különbség (27:17). A hajrában Alilovic már a harmadik hétméterest védte ki, Faluvégi pedig szép gólokkal vetette észre magát. A Veszprém végül 34:23-ra nyert, amely a látottak alapján teljesen reális eredmény. A dicséret ugyanakkor jár a jól küzdő Sótonyi-csapatnak is.

Férfi kézilabda NB I, 7. forduló:
MKB-MVM Veszprém–Balatonfüredi KSE 34:23 (18:10)
Veszprém Aréna, 2000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: ALILOVIC – IVÁNCSIK T. 7 (3), Nagy L. 3, Sulic 4, Rodriguez 1, ILIC 5, Ugalde 1. Csere: Terzic 1, PESIC 5, JAMALI 5, Ruesga 1, Iváncsik G. 1, Gyene, Ligetvári. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Balatonfüred: Székely – Tombor 1 (1), Kovács Gy. 1, Gerdán, Juhász 1, SZÖLLŐSI 3, Pásztor 3. Csere: Komendánt (kapus), Lelkes 2, Nagy D., Bánhidi 2, Németh B. 2, FALUVÉGI 5, Bóka 2, Győri 1, Mátó. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/1.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nehezen lendültünk játékba, de a folytatásban már kellően dinamikus voltak a támadásaink. Védekezésben akadtak apróbb problémáink, de összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Sótonyi László: – Sajnálom, hogy az első játékrészben nem számíthattam a junior játékosaimra. A találkozó ettől függetlenül jól szolgálta a felkészülésünket a következő fontos mérkőzéseinkre. Reálisnak tartom a mai végeredményt.

Galéria
MKB-MVM Veszprém – Balatonfüredi KSE 34:23
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.