Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lefulladt az ukrán motor Veszprémben

2013. október 10. 20:29
A parádés támadójátékot nyújtó MKB-MVM Veszprém kiütötte ukrán ellenfelét a Bajnokok Ligája csütörtöki meccsén. A főszereplők szerint nem reális a különbség.

Harmadik fordulójához érkezett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, melyben az eddig hibátlan Veszprém a szintén bravúrosan kezdő – a német RN Löwen otthonában döntetlent elérő, majd a Zagrebet otthon legyőző – HC Motor Zaporizzsja gárdáját fogadta.

A képre kattintva galéria nyílik!

Két-két gyors találattal kezdődött a találkozó, majd a szélvész gyors Rodriguez vezetésével a mieinknek sikerült hárommal meglépni (6. perc: 5:2). Szkopincev gyorsindítás gólja sem törte meg a szervezetten védekező magyar bajnok lendületét, Nagy és Gulyás újabb bombái után máris időkérésre kényszerült a vendégek trénere. Ez sem segített csapatának, sőt, a „kupaktanács”végén eggyel többen igyekeztek vissza a pályára, így emberhátrányba kerültek. Alilovic bravúrja után ismét a veszprémi jobbszárny remekelt, Nagy és Gulyás is túljárt Stochl eszén (11. perc: 9:3). A korábbi magyarországi légiós aztán kétszer is hárított, csapata pedig zsinórban kétszer is betalált.

A csereként beállt Ruesga azonnal feliratkozott a gólszerzők közé, az ukrán bajnok azonban Onufrijenko vezetésével szorosan tapadt ellenfelére. A játékrész kétharmadánál a 210 cm magas „torony”, Burka csökkentette háromra a különbséget (12:9). Carlos Ortega időkérése átlendítette tanítványait az aprócska holtponton. Az MKB-MVM hátsó alakzata sorozatos hibákra kényszerítette a riválist, a Rodriguez által vezényelt kontrákból pedig Ugalde és Gulyás is betalált két-két alkalommal (24. perc: 16:10). A félidő hajrájában ötre csökkentette hátrányát az ellenfél, Iváncsik Tamás kiskiállítása után azonban a mieink lőttek kétszer is a hálóba (20:13).

Sulic és Ugalde góljával folytatódott a játék, ám a tízgólos lélektani határt nem sikerült átlépni, Sevelev ugyanis rendre őrizetlenül maradt a hazai hatosnál (38. perc: 25:17). A meccs kétharmadánál aztán megtört a jég, a szünetben beállt Fazekas két védése után Sulic alakította 27:17-re az állást. A „B-közép” némi humort is csempészett a fergeteges szurkolás mellé: oroszul számoltak tízig az ellenfélre. Szerhij Bebesko a harmadik idejét is kikérte, majd harmadik kapusát is beküldte. A rövidnadrágban szokatlan látványt keltő Sapun meg is fogta Ilic hetesét, de a folytatásban ő sem tudott megálljt parancsolni a száguldó házigazdának (49. perc: 32:20).

Tetemes előnye birtokában felszabadultan kézilabdázhatott a Veszprém. Tízzel a vége előtt a fiatal Gyene is lehetőséghez jutott a jobbszélen, aki a második lehetőségét gólra is váltotta (34:22). A kiválóan beszálló Ruesga már nem hibázta el a büntetőt, majd Iváncsik Gergő duplázott. A hajrában már szellősebbé vált a bakonyiak hátsó alakzata, támadásban azonban tovább hengereltek Jamaliék. Kettővel a lefújás előtt Terzic szerezte a 40. bakonyi gólt, de az utolsó pillanatokra sem hagyott alább a gólzápor. Az Ortega-csapat 44:27-es sikerével továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a sorozat „A” jelű csoportját.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló:
MKM-MVM Veszprém–HC Motor Zaporizzsja 44:27 (20:13)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Mosorinski, Pandzic (szerbek).
Veszprém: Alilovic – GULYÁS 6, SULIC 6, NAGY L. 7, Schuch, TERZIC 2, Rodriguez 1. Csere: Fazekas (kapus), Ilic 2, Iváncsik G. 3, RUESGA 6 (1), Pesic, UGALDE 4, JAMALI 4, Iváncsik T., Gyene 3. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Zaporizzsja: Stochl – Kubatko 3, ONUFRIJENKO 5, Sevelev 3, Tsap, BURKA 6, Szkopincev 2. Csere: Kosovi, Sapun (kapusok), Gurkovszkij, Aflitulin 3, Kurilenko 1, Tsitou, Zsuk 2, Semikov 2. Vezetőedző: Szerhij Bebesko.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

Szombaton játsszák:
Szanktpetyerburg (orosz)–Croatia Zagreb (horvát) 14.00
Celje (szlovén)–Rhein-Nackar Löwen (német) 16.30

Az állás: 1. Veszprém 6 pont/3 mérkőzés, 2. Zaporizzsja 3/3, 3. Celje 2/2 (50-46), 4. Zagreb 2/2 (54-52), 5. Rhein-Neckar Löwen 1/2, 6. Szanktpetyerburg 0/2.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nem ez a reális különbség a két csapat között. Nagyon jól játszottunk, szinte minden támadás végén betaláltunk. Ugyanakkor nagyon jól variáltuk a nyitott és a zárt védekezést.

Iváncsik Gergő: – Minden kijött ma, amit edzésen gyakoroltunk és elterveztünk. Nem ez az ellenfelünk igazi arca, ennél sokkal többre képesek. További sok sikert kívánunk nekik, mi is megyünk tovább a magunk útján.

Szerhij Bebesko: – Az idény legrosszabb játékát mutattuk ma. Nagyon jól védekezett a Veszprém, de az is döntőnek bizonyult, hogy a csapatom még soha nem játszott ilyen hangulatú csarnokban. Próbáltam pihentetni néhány játékosomat, hiszen a Celje ellen nagyon fontos meccs vár ránk, amelyet meg kell nyernünk. Jobb a csapatom annál, mint amit ma mutatott.

Oleg Szkopincev: – Ugyanúgy készültünk, mint eddig, de ezen a találkozón szinte semmit nem mutattunk meg a tudásunkból. Sok van még vissza a sorozatból, be kell bizonyítunk, hogy sokkal jobbak vagyunk ennél.

Galéria
MKM-MVM Veszprém – HC Motor Zaporizzsja 44:27
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.