Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
28°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
28°C

Közép-Európa civiljei

2013. október 11. 13:42
Nemzetközi konferenciát rendeztek pénteken a Pannon Egyetemen, négy hallgató díjat vehetett át.

A Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium (KIM) támogatásával megvalósult rendezvényen a közép-európai identitásról és civil társadalomról tartottak előadásokat.

Délelőtt az autonómia tárgykörét elemezték az előadók. Stefani Bottoni és Zahorán Csaba a székelyföldi autonómiatörekvésekről beszélt, míg Tadeusz Iwański Krím státuszáról, Lagzi Gábor pedig Sziléziáról tartott előadást. 

Vermes GáborVermes Gábor

A szünet után Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvény kuratóriumának elnöke jelentette be a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak kiírt pályázat eredményét. A dr. Navracsics Tibor közigazgatási- és igazságügyi miniszter által támogatott pályázatra beérkezett munkákat a Lagzi Gábor egyetemi adjunktus vezette bizottság értékelte, győztesként a négy legkiemelkedőbb munkát benyújtó hallgatót díjazták.

Pálinkás Roland, Bognár Klaudia, Mester Csíki Anna, Horváth KrisztinaPálinkás Roland, Bognár Klaudia, Mester Csíki Anna, Horváth Krisztina

Az elismerést Bognár Klaudia nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató, Horváth Krisztina és Mester Csíki Anna nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatók valamint Pálinkás Roland társadalmi tanulmányok alapszakos hallgató vehették át.

A díjátadó után újabb előadásokkal folytatódott a program: délután Lengyelország, Belorusz, Magyarország, Szlovákia és Csehország civil társadalmának állapotával foglalkoztak, valamint Jári Ferenc ismertette a Nemzetközi Visegrádi Alap 13 éves működésének tapasztalatait. 

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán
további cikkek
A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. tegnap 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.