Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 23. Gyöngyi
Veszprém
10°C
2024. október 23. Gyöngyi
Veszprém
10°C

Közép-Európa civiljei

2013. október 11. 13:42
Nemzetközi konferenciát rendeztek pénteken a Pannon Egyetemen, négy hallgató díjat vehetett át.

A Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium (KIM) támogatásával megvalósult rendezvényen a közép-európai identitásról és civil társadalomról tartottak előadásokat.

Délelőtt az autonómia tárgykörét elemezték az előadók. Stefani Bottoni és Zahorán Csaba a székelyföldi autonómiatörekvésekről beszélt, míg Tadeusz Iwański Krím státuszáról, Lagzi Gábor pedig Sziléziáról tartott előadást. 

Vermes GáborVermes Gábor

A szünet után Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvény kuratóriumának elnöke jelentette be a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak kiírt pályázat eredményét. A dr. Navracsics Tibor közigazgatási- és igazságügyi miniszter által támogatott pályázatra beérkezett munkákat a Lagzi Gábor egyetemi adjunktus vezette bizottság értékelte, győztesként a négy legkiemelkedőbb munkát benyújtó hallgatót díjazták.

Pálinkás Roland, Bognár Klaudia, Mester Csíki Anna, Horváth KrisztinaPálinkás Roland, Bognár Klaudia, Mester Csíki Anna, Horváth Krisztina

Az elismerést Bognár Klaudia nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató, Horváth Krisztina és Mester Csíki Anna nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatók valamint Pálinkás Roland társadalmi tanulmányok alapszakos hallgató vehették át.

A díjátadó után újabb előadásokkal folytatódott a program: délután Lengyelország, Belorusz, Magyarország, Szlovákia és Csehország civil társadalmának állapotával foglalkoztak, valamint Jári Ferenc ismertette a Nemzetközi Visegrádi Alap 13 éves működésének tapasztalatait. 

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán
további cikkek
Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány közélet Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. 2024. október 17. 21:45 Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! szakképzés Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! Egész Veszprém vármegyére kiterjedő pályaválasztási és szakmabemutató napot tartottak kedden az ActiCityben, amelyre helyből és a környékről több mint ezer fiatal érkezett, hogy a szakavatott mesteremberek első kézből segítsenek nekik iányba állítani az iránytűjüket a pályaválasztás szempontjából. Eközben egy másik teremben a helyi iparkamara és kormányhivatal a tankerületekkel, szakképzési centrumokkal, a szakminisztériummal és persze a gazdasági szereplőkkel közösen megalapították a Szakképzési és Foglalkoztatási Bizottságot, ami stratégiai jelentőségű lesz a vármegye gazdasági és társadalmi fellendülésében. 2024. október 15. 21:59 Biblioterápia a mentális egészségért Sebestyén József Biblioterápia a mentális egészségért Mi fán terem a biblioterápia? címmel tartott szakmai konferenciát a Veszprémi Érseki Főiskola. A biblioterápia egy olyan terület, amely nagy figyelmet fordít a mentális egészség és a személyes fejlődés támogatására. A gyógyító olvasás módszere az irodalom erejét és a történetek gyógyító hatását használja fel. 2024. október 12. 15:09 Eredményes Állatvédelmi Témahetet zárt a Dózsa Iskola Ovádi Péter Eredményes Állatvédelmi Témahetet zárt a Dózsa Iskola Péntek délelőtt a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában ünnepélyesen is lezárták az Állatvédelmi Témahetet, jutalmazva a gyerekeket, akik a felelős állattartás jegyében tevékenykedtek, hogy ismereteiket továbbadják másoknak is.  2024. október 12. 11:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.