Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közép-Európa civiljei

2013. október 11. 13:42
Nemzetközi konferenciát rendeztek pénteken a Pannon Egyetemen, négy hallgató díjat vehetett át.

A Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium (KIM) támogatásával megvalósult rendezvényen a közép-európai identitásról és civil társadalomról tartottak előadásokat.

Délelőtt az autonómia tárgykörét elemezték az előadók. Stefani Bottoni és Zahorán Csaba a székelyföldi autonómiatörekvésekről beszélt, míg Tadeusz Iwański Krím státuszáról, Lagzi Gábor pedig Sziléziáról tartott előadást. 

Vermes GáborVermes Gábor

A szünet után Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvény kuratóriumának elnöke jelentette be a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak kiírt pályázat eredményét. A dr. Navracsics Tibor közigazgatási- és igazságügyi miniszter által támogatott pályázatra beérkezett munkákat a Lagzi Gábor egyetemi adjunktus vezette bizottság értékelte, győztesként a négy legkiemelkedőbb munkát benyújtó hallgatót díjazták.

Pálinkás Roland, Bognár Klaudia, Mester Csíki Anna, Horváth KrisztinaPálinkás Roland, Bognár Klaudia, Mester Csíki Anna, Horváth Krisztina

Az elismerést Bognár Klaudia nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató, Horváth Krisztina és Mester Csíki Anna nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatók valamint Pálinkás Roland társadalmi tanulmányok alapszakos hallgató vehették át.

A díjátadó után újabb előadásokkal folytatódott a program: délután Lengyelország, Belorusz, Magyarország, Szlovákia és Csehország civil társadalmának állapotával foglalkoztak, valamint Jári Ferenc ismertette a Nemzetközi Visegrádi Alap 13 éves működésének tapasztalatait. 

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán
további cikkek
Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Táncsics Mihály középiskola Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Százmillió forint értékben újították fel a Táncsics Mihály Technikum sportpályáját. tegnap 14:13 Rangos elismerést kapott a Paszta Rangos elismerést kapott a Paszta Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza. 2023. szeptember 28. 12:34 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… 2023. szeptember 26. 16:28 Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is. 2023. szeptember 22. 13:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.