2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Óriási sótartó lesz Veszprémben

2013. október 21. 11:43
Kétezer-ötszáz tonna só fér el abban a tárolóban, ami a Magyar Közút veszprémi üzemmérnökségén épül.

A sótároló alapkövét hétfő reggel rakták le a Közút telephelyén. A kőletétel előtt Szőke József műszaki vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy három milliárd értékű fejlesztést hajt végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ennek egyik eleme a veszprémi sótároló.

Szőke JózsefSzőke József

Hasonló egységet egyébként még öt városban: Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban és Mohácson létesítenek. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projektnek köszönhetően mintegy 580 új eszközt, köztük sószóró autókat, munkagépeket, hóekéket is vásárol a Közút. Ezáltal hatékonyabb, költségtakarékosabb is lesz a cég működése.

Szőke József, Porga Gyula és Fekete JánosSzőke József, Porga Gyula és Fekete János

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy a hárommilliárdos beruházás jelentős része itt, Veszprémben hasznosul. A veszprémi üzemmérnökség 466 kilométeres úthálózatot kezel, ez több mint hárommillió négyzetméternyi felületet jelent. A Házgyári úti tárolóban 1200 tonna só fért el, így a most épülő 2500 tonnás jelentősen növeli a tárolókapacitást. Reméli, hogy ezzel a beruházással a Közút is hozzá tud járulni a város fejlődéséhez.

Porga Gyula polgármester is ehhez a gondolathoz csatlakozott, kijelentve: Veszprémben hiszünk a fejlődésben, igyekszünk kihasználni az Európai Unió nyújtotta lehetőségeket. Öröm látni, hogy nem csak az önkormányzat gondolkozik így, hanem számos vállalat is lát lehetőséget a fejlesztésekre.

Az alapkőletétel után meg is kezdődtek a munkálatok, ha az időjárás engedi, december végére elkészülhet a tárolóegység, így az idei tél keményebb szakaszában már ezt az újítást is bevetheti a Közút.

Söge
Cseh Zoltán

További cikkek

A hibrid autók évtizedei jönnek
A hibrid autók évtizedei jönnek
Ahogy egyre inkább érezzük a saját bőrünkön is a klímaváltozás hatásait, úgy az autóiparban is egyre nagyobb teret kapnak a környezetkímélő – vagy annak mondott – technológiák.
Megújult a VEDIÖK elnöksége
Megújult a VEDIÖK elnöksége
Két év után Simon Noel helyét Kovács Örs veszi át, alelnökei Kubik Sára és Boros Milán lesznek. A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat kedden tartotta évértékelő és tisztújító ülését a Városházán.
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
Lehetnek még tartalékok a megyei foglalkoztatottságban
Lehetnek még tartalékok a megyei foglalkoztatottságban
Foglalkoztatottsági szempontból Veszprém megye ugyan jól szerepel, ám még mindig lehetnek tartalékok. Nagyvállalatok tanácskoztak hétfő délelőtt Veszprémben.
Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap