Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelmet ért a szegedi védekezés

2013. október 26. 17:48
A hősiesen védekező Pick Szeged óriási csatában, 23:22-re legyőzte az MKB-MVM Veszprémet az NB I szombati csúcsrangadóján.

A férfi kézilabda élvonal első számú rangadóján az eddig hibátlan Szeged a szintén százszázalékos Veszprémet fogadta. A hagyományos rivalizálás mellett külön pikantériát adott a találkozónak az edzők személye, hiszen először fordult elő, hogy két spanyol szakember csapott össze a két patinás magyar klub élén. A szegedi Juan Carlos Pastor és a veszprémi Carlos Ortega is a legerősebb összeállításban küldhette pályára együttesét. Az alapszakasz-győzelem szempontjából kiemelt fontossági ütközetet – a tétnek megfelelően – telt ház fogadta a mindig forró hangulatú újszegedi sportcsarnokban.

A Veszprém kezdte jobban a találkozót, amely Alilovic védéseivel, valamint Ilic és Sulic találataival meg tudott lépni. A bakonyi megyeszékhelyen is szép sikereket elérő Ilyés és Mindegia vezetésével azonban hamar fordítani tudott a vendéglátó (5. perc: 3.2). Hullámzóvá vált a játék, Gulyás révén a játékrész harmadánál ismét visszavette előnyét a bajnoki címvédő, majd Ilic duplázta meg azt. A szerb balátlövő tarthatatlannak bizonyult, a 18. percben már ötödször mattolta Miklert (6:8).

MTI Fotó: Illyés TiborMTI Fotó: Illyés Tibor

Az addig tehetetlen válogatott hálóőr elkapta a fonalat, ahogy a Tisza-partiak védekezése is kiválóan összeállt. A szurkolótábora által feltüzelt hazai együttes óriási rohamokat indított, miközben a mieink látványosan megtorpantak. Vadkerti révén a meccs harmadánál egált jelzett az eredményjelző (8:8), majd Mikler bravúrjai után Vranjes és Ancsin is betalált. Carlos Ortega időkérése sem segítette a bakonyiakon. Az MKB-MVM a játékész hátralévő részében így már nem szerzett gólt (!), a Pick azonban – az öt akciógólig jutó Ancsin vezetésével – tovább szárnyalt (14:8).

Ilic duplájával folytatódott a játék a szünet után, egy gyors ellentámadás végén pedig Nagy jegyezte első találatát. Schuch második kisbüntetése után a csereként beállt Kekezovic is feliratkozott a gólszerzők közé. Mikler továbbra is remekelt, a 40. minutumban is őrizte ötgólos előnyét a Pastor-csapat (18:13). Alilovic viszont nem tudta tartani a kezdeti formáját, ezért Fazekasnak szavazott bizalmat Carlos Ortega. A Veszprém védekezése eközben rengeteget javult. Sulic és Vrajnes kettős kiállítása után Ugalde faragta kettőre a különbséget. A több mint kétszázfős bakonyi szurkolósereg nagy örömére Fazekas megfogta Larholm hétméteresét, ám Zubai hétperces gólcsendet megtörve ismét betalált (47. perc: 19:16).

MTI Fotó: Illyés TiborMTI Fotó: Illyés Tibor

Fazekas védéseinek is köszönhetően ismét lendületbe jöttek a vendégek, Zubai kétperces kisbüntetése után szélsői révén egyetlen gólra csökkent a szegedi fór. Sőt, Ilic Tatait is mattolta büntetőből, így tízzel a vége előtt kezdődhetett minden elölről (20:20). A Csongrád megyeiek tettek szert ismét lélegzetvételnyi előnyre, miután Parrondo és Ancsin is a hálóba lőtt. A tízgólos Ilicnek köszönhetően az utolsó percre is maradt esélye a bakonyiaknak, Nagy László időntúli szabaddobását azonban védte Mikler (23:22).

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló:
Pick Szeged–MKB-MVM Veszprém 23:22 (14:8)
Újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Szeged: MIKLER – Parrondo 2, ANCSIN 8, Zubai 1, MINDEGIA 4, ILYÉS 2, Vadkerti 2. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Balogh, Gidai, Sulc, VRANJES 2, Larholm 1 (1), Kekezovic 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Veszprém: Alilovic – Gulyás 3, Sulic 3, Nagy L. 1, Schuch, Terzic, Rodriguez 2. Csere: FAZEKAS (kapus), ILIC 10 (3), Iváncsik G. 1, Ugalde 2, Ruesga, Iváncsik T., Jamali. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

– Ezekért a pillanatokért érdemes kézilabdázni. Köszönjük a közönség buzdítását, bizalmát. Szerintem az döntött, hogy nyugodt maradt a csapat a végjátékra, amely nagyon fontos egy ilyen csapat ellen. Úgy gondolom, hogy nem szabad megállnunk, folytatni kell a munkát – értékelt a nyolcgólos Ancsin Gábor a mérkőzést közvetítő Sport Klub televíziónak.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.