Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tovább csökken a rezsi

2013. október 30. 19:09
A rezsicsökkentés egy olyan intézmény, amely minden magyar család érdekét szolgálja, a mindenkori kormánynak az a kötelessége, hogy kiálljon ennek megvédése mellett – hangsúlyozta dr. Mihalovics Péter.

Novembertől tovább csökken a rezsi címmel tartott sajtótájékoztatót Mihalovics Péter, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi képviselőcsoportjának vezetője szerdán délután.

Dr. Mihalovics PéterDr. Mihalovics Péter

2010-ben a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség kétharmados győzelemmel átvette a kormányzást, olyan kaotikus rendszer és ország élére kellett állni, ahol a két legfontosabb társadalmi egység, az állam és a család ellentéte volt egymásnak. Nem volt más teendő, mint az állampolgárok felhatalmazásából kiindulva új alapokra helyezni az állam működését – emlékeztetett a politikus.

Mihalovics Péter szerint a családok életét is rendbe kellett tenni, hiszen fenyegető munkanélküliség, növekvő rezsi és deviza terhek nehezítették életüket. – A legfontosabb feladatunk volt, hogy a családok terheit csökkentsük, bevételi forrásaikat pedig növeljük. 2013 januárjától 10 százalékkal csökkentettük a gáz, az áram és a távhő árát. A rezsicsökkentés második lépésében júliustól tovább mérséklődött a víz, a csatorna, a  szemétszállítási, a gázpalack, a szippantós szenyvíz és a kéményseprés díja. Nem állhatunk meg félúton, ezért 2013 november 1-től újabb 10 százalékkal csökkentjük a gáz, a távhő és az áram árát. Mindezzel együtt a Fidesz kilenc szolgáltatás díját csökkentette, mintegy 20 százalékkal – sorolta a frakcióvezető.

Mihalovics Péter felhívta a figyelmet, hogy az ellenzék soraiból, illetve nemzetközi fronton arra kényszerült Magyarország kormánya, hogy megvédje a rezsicsökkentés intézményét. Ebben volt segítségükre az a 2,5 millió ember, aki aláírásával támogatta a rezsicsökkentést, amivel mind a 10 millió magyar állampolgár jól járt. – Egyre inkább érezhető lesz a pénztárcákban a rezsicsökkentés hatása és következménye – emelte ki a képviselő, hozzátéve, a 2014-es költségvetés olyan pénzügyi stabilitást hozhat a magyar társadalom egészére nézve, ami nem volt megszokott a 2010-es országgyűlési választások előtt. – A jövő évi költségvetés a családok terheinek csökkentéséről és a gyermekvállalás lehetőségeinek erősítéseiről szól, továbbá a tervezetben vállalt jegybanki alapkamat csökkentésén keresztül az eddigi legalacsonyabb törlesztőrészletet tudják fizetni, akiknek hitelintézettel szemben tartoznak – vázolta Mihalovics Péter. Hangsúlyozta, a rezsicsökkentés egy olyan intézmény, amely minden magyar család érdekét szolgálja, a mindenkori kormánynak az a kötelessége, hogy kiálljon ennek megvédése mellett.

Mihalovics Péter egy példát említve rámutatott, egy 60 négyzetméteres lakással bíró, két gyermekes, átlag jövedelemmel rendelkező fiatal család eddig 2,8 millió forint nettó jövedelemmel számolhatott, ez a szám az átlagfizetések növekedése és a családi adókedvezmények bevezetése miatt 2013-ban 3,8 millió forint lesz évente. A rezsicsökkentés következményeként egy azonos család további 80 ezer forint megtakarítást érhet el egy évben.

A sajtótájékoztatónak az Inkognitó Kávézó alatt napokban nyílt Narancspont találkozóhely adott helyet, ahol a Fidesz munkatársai várják az állampolgárokat, hogy a felmerülő kérdéseikre választ adjanak.

 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.