Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remek védekezés, bravúrgyőzelem

2013. november 2. 20:27
Kiváló védekezésnek és kapusteljesítményének köszönhetően 22:20-ra nyert a Veszprém Barabás az esélyesebb Érd ellen a női kézilabda NB I-ben.

Két hét szünet után folytatódott a bajnokság a Veszprém számára, a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen az Érd látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Kapusbravúrokkal kezdődött az összecsapás, Tóth Eszter az 5. percben jegyezte az első találatot. A Barabás kiváló védekezésével könnyedén semlegesítette az ellenfél válogatott átlövőit. Tíz perc elteltével már 5:1-re vezettek a mienk, Szabó Edina időkérése után azonban kettőre zárkóztak a vendégek. A folytatásban is rengeteg hibát vétett az Érd, Tóth Eszter révén újra négy volt közte (17. perc: 8:4).

A Pest megyeiek közül szinte csak Koren tudott túljárni a parádésan védő Szemerey eszén, a légiós vezetésével tízzel a pihenő előtt 9:6 állt az eredményjelzőn. Róth Kálmán időkérése után zsinórban hármat lőtt a házigazda. A hajrában pedig Takács vette vállára az övéit, csapata így a szünetben is őrizte hatgólos előnyét (14:8).

A térfélcsere után is remekelt a Veszprém, s Szemerey is őrizte formáját. Takács újabb duplájával pedig már kilenc (!) volt közte (35. perc: 17:9). A rivális keményített védekezésen, miközben a hazaikon megjelentek a fáradtság elsői jelei. Vukcevic góljával a meccs kétharmadánál négyre olvadt a különbség (18:14). A bakonyiak nagy szívvel küzdöttek, mínusz négynél ismét Tóth Eszter lendítette át együttesét a holtponton.

Sokat elárul a tavalyi bronzérmes támadójátékáról, hogy Triscsuk az 50. percben iratkozott fel a gólszerzők közé (19:17), a szintén válogatott Klivinyi pedig találat nélkül zárt. Vesztergombi nyolcperces gólcsendet megtörve lőtte a huszadik Barabás-gólt, ám Koren ismét kettőre faragta a különbséget. A kilenc találatig jutó Tóth Eszter öttel a vége előtt négyre növelhette volna a fórt, második hétméteresét azonban kihagyta. Óriási küzdelem zajlott a játéktéren, egy perccel a lefújás előtt Kovács révén egyetlen gólra zárkóztak a narancsmezesek. Újabb gólt azonban már csak a mienk jegyeztek, a 22:20-as végeredményt Takács állította be.

A VBKC első hazai győzelmét aratta az idényben.

Női kézilabda NB I, 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Érd 22:20 (14:8)
Március 15. utcai sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Natkai, Szalay.
Veszprém: SZEMEREY – Kokas, Planéta 1, TAKÁCS 6, TÓTH E. 9 (3), Tóth G. 1, Pelczéder 2. Csere: Pásztor (kapus), KURUCZ 2, Hajtai, Marincsák, Vesztergombi 1, Kiskartali. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Érd: Oguntoye – KOVÁCS A. 4, Vukcevic 1, Szekeres, Triscsuk 1, Klivinyi, Schatzl 2. Csere: Gridnyeva (kapus), KOREN 7, Kisfaludy 1, Wolf 3 (2), Balog 1, Bognár. Vezetőedző: Szabó Edina.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Ismét a tavalyi csapatot láthattuk, amely nagy szívvel és tiszta lélekkel küzdött. Szemerey Zsófi kiemelkedő teljesítményével megérdemelten győztünk.

Szabó Edina: – Nagyon gyengén játszottunk az első félidőben, ellenfelünk sokkal gyorsabban kézilabdázott. Ekkora előnyt nem adhattunk volna nekik. Hihetetlen mennyiségű technikai hibát vétettünk, s fegyelmezetlenül játszottunk. Bármennyire is akartunk, a végére nem sikerült felzárkóznunk. 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.