Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Nitrát adatszolgáltatási kötelezettség

2013. november 4. 14:50 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

Folyamatos nyilvántartást kell vezetniük a nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatóknak, valamint a nem nitrátérzékeny területen az egy háztartás igényeit meghaladó állattartást folytatóknak a gazdálkodási évre vonatkozóan. Ezt a Gazdálkodási Napló tápanyag-gazdálkodásra, trágyázásra, parcella művelési adatokra, valamint állattartásra vonatkozó lapjain (vagy egyéb nyilvántartás megfelelő adattartalmának kitöltésével) tehetik meg, az adatszolgáltatás megalapozása érdekében.

Az érintett gazdálkodók a gazdálkodási évet követő december 31-ig kötelesek adatot szolgáltatni a tevékenység helye szerint illetékes talajvédelmi hatóságnak.

A fentiek értelmében a 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. közötti időszakra vonatkozó adatszolgáltatást 2013. december 31-ig kell benyújtani.

Az adatszolgáltatás elektronikus és postai úton (már csak az idei évben lehetséges postai úton) egyaránt elvégezhető. Bővebb felvilágosítás a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságán érhető el (8200 Veszprém, József Attila u. 36., Telefon: 06 88/550-000).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.