2022. május 17.
//
Paszkál névnap

Oberfrank a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke lett

2013. november 4. 19:11
mti
Vidnyánszky Attilát elnöknek, Oberfrank Pált pedig alelnöknek választotta meg a Magyar Teátrumi Társaság hétfőn.

Új elnökségről és öt új tag - köztük a Nemzeti Színház és a Szabad Tér Színház - felvételéről döntöttek a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) hétfői tisztújító közgyűlésén.

A közgyűlés - a tagok számának emelkedése miatt - öttagúra bővítette az eddig háromfős vezetőséget. Az elnök mellett újraválasztották a testületbe az MTT eddigi két alelnökét, Nagy Viktort és Vasvári Csabát, mellettük Szabó Ágnes (a Gózon Gyula Kamaraszínház vezetője) és Oberfrank Pál (a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója) is a szervezet alelnöke lett. Az elnökséget öt évre választották meg.

A rendezvényen öt új tag: a Nemzeti Színház, a Szabad Tér Színház, a Csepel Színház, az Újvidéki Színház és a szegedi Pinceszínház felvételéről döntöttek, ezzel 53 tagot számlál a szervezet.

Vidnyánszky Attila, a szervezet elnöke arról beszélt, hogy nem valami ellen, hanem valamiért jött létre a szervezet, amely mára jelentős szakmai erőt képvisel. Az a cél lebegett előttük, hogy egy másik fajta gondolkodásmódnak is helyet kell adni ebben a kulturális közegben. Hozzátette: sokat tettek annak érdekében, hogy a nemzeti gondolat újra helyet kapjon a magyar kultúrpolitikában.

vehir.hu

További cikkek