Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelem félgőzzel

2013. november 9. 19:44
Az MKB-MVM Veszprém a szokottnál gyengébb támadójátékkal is kilenc góllal verte a Tatabányát a kézilabda NB I-ben. Schuch ötször volt eredményes.

Három nappal a Csurgó elleni kiütéses győzelem ismét egy dobogóesélyes, a Tatabánya látogatott a Veszprémhez a férfi kézilabda NB I-ben. A kisebb sérüléssel bajlódó Sulic ezúttal is kimaradt a keretből, lehetőséget kapott viszont a fiatal Gyene és Szeitl.

A képre kattintva galéria nyílik!

Meglepően sokan, több mint háromezren választották szombat esti programnak az összecsapást, amelyen a házigazda kezdett jobban. A védekező specialista Schuch találatával a 6. percben már 4:1 állt az eredményjelző táblán. A folytatásban azonban megakadt a bakonyiak támadójátéka, a 14. percre így 6:4-re feljött a lelkesen küzdő ellenfél. Valószínűleg Carlos Ortega sem lehetett elégedett a látottakkal, ugyanis egyszerre cserélte le szinte a teljes támadó sorát.

A játékrész kétharmadánál Gulyás duplája után tudott ismét hárommal meglépni a címvédő (9:6), de a folytatásban is tartotta a lépést ellenfelével a Debre-csapat. Nagy Szabolcs kétszer is mattolta Alilovicot, öttel a szünet 11:8-ra alakítva az állást. A végjátékra rendezte sorait az Ortega-csapat, a hispán fenoménok – Rodriguez és Ruesga – mellett Schuch is remekelt, aki a szünetig háromszor volt eredményes. A vendégek viszont már nem találtak be, így 15:8-nál vonulhattak pihenőre a felek.

Pesic jegyezte az első gólt a térfélcsere után, majd Rodriguez kisbüntetése után a válogatott csapatkapitánya, Harsányi duplázott (33. perc: 17:11). Ezt követően is sokat hibázott az MKB-MVM, öt-hat gól között ingadozott a különbség. Sőt, jobb összpontosítással még közelebb is zárkózhatott volna a rivális. A meccs kétharmadánál Katzirz meg is tette ezt (19:15), amely után Ortega-mester kényszerült időkérésre.

Nagy László hétperces gólcsendet megtörve lőtte a 20. hazai találatot, amelyre Djukic azonnal válaszolt. Mínusz háromért is támadhatott a „bányász”, ekkor azonban Rodriguez szerzett labdát, majd lőtte a hálóba azt. Tízzel a lefújás előtt, 22:17-es állásnál Debre Viktor is időt kért, tanítványa pedig még az 53. percben is „látótávolságon belül" maradtak (23:19). Igaz, a végére összeszedte magát a Veszprém, amely ekkor már könnyedén növelte a különbséget, míg Harsányiaknak büntetőből sem sikerült a hálóba lőni. Érdekesség, hogy – holtversenyben – az öt gólig jutó Schuch lett csapata legeredményesebbje. A mérkőzés legszebb momentumát pedig az Iváncsik-fivérek szolgáltatták: Tamás passzából Gergő volt eredményes egy tetszetős „kínai” figura végén (29:20).

A feszített tempónak nincs vége: Fazekasék hétfőn Gyöngyösre látogatnak, vasárnap pedig már a Celje otthonában szerepelnek a Bajnokok Ligájában.

Férfi kézilabda NB I, 11. forduló:
MKB-MVM Veszprém KC–Grundfos Tatabánya KC 29:20 (15:8)
Veszprém Aréna, 3200 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 3 (1), Terzic, Nagy L. 3, SCHUCH 5, JAMALI 5, Ugalde 1. Csere: Pesic 1, Gulyás 2, Ruesga 3, RODRIGUEZ 3, Ilic 2 (1), Iváncsik G. 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Tatabánya: Paul – Harsányi 3, Nenadic 2, Rossoni, DJUKIC 4, BODÓ 5, Törő. Csere: Szente (kapus), Dénes, Mazák 1, Nagy Sz. 2, Katzirz 2, Juhász, Kiss Á. 1, Vaskó, Kanyó Á. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – A támadójátékunkkal egyáltalán nem vagyok elégedett. Még annak tükrében sem, hogy a csapat már a jövő heti Bajnokok Ligája mérkőzésre készül.

Debre Viktor: – Kihoztuk a maximumot a mérkőzésből, ennél többet nem várhattam a fiúktól. A Veszprém láthatóan pihentette a legjobbjait, de számunkra így is nagyon hasznosnak bizonyult a találkozó. További sok sikert kívánok nekik.

Galéria
MKB-MVM Veszprém KC – Grundfos Tatabánya KC 29:20
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. ma 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. ma 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.