Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Barabás, MKB-MVM: európai porondon

2013. november 14. 12:02 // Forrás: MTI
A Veszprém Barabás szombaton Győrben fogadja a fehérorosz Gorodnyicsankát a KEK-ben, az eddig hibátlan MKB-MVM Veszprém pedig vasárnap Celjében lép pályára a BL-ben.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria abban az esetben jut a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcas középdöntőjébe, ha vasárnap pontot szerez  a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában, máskülönben csak csoportharmadik lesz, és átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A zöld-fehérek október 13-án 27-25-re győzték le Dabason a velük jelenleg azonos pontszámmal álló riválist, így döntetlennél az egymás elleni eredmény nekik kedvezne.

Amint Elek Gábor vezetőedző kiemelte: a Podgorica rendelkezik a világ egyik legkeményebb védelmével, és csak szinte hibátlan játékkal lehet kiharcolni a továbbjutást. Az FTC 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyert, ezzel kapcsolatban a tréner megjegyezte: a mostani szezonban nem szeretnének ebben a kupában vitézkedni, hiszen a BL-ben akarnak a négy közé kerülni.

A címvédő Győri Audi ETO KC szombaton már biztos csoportelsőként fogadja a Nagybányát (Baia Mare) a BL-ben.

Carlos Ortega együttese Celjében folytatná menetelésétCarlos Ortega együttese Celjében folytatná menetelését

A férfiak hasonló sorozatában az eddig hibátlan MKB-MVM Veszprém vasárnap Celjében lép pályára, a szlovén gárda négy forduló után ötvenszázalékos mérleggel áll. Az eddig mutatott teljesítmények alapján a magyar bajnok az esélyesebb a két pont megszerzésére, még idegenben is.

A női KEK-ben - ahol a tét a 16 közé jutás - a Veszprém Barabás Duna Takarék csapatának kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a fehérorosz Gorodnyicsankával szemben a győri visszavágón, míg az Érd viszonylag kényelmes helyzetben van, hiszen az első meccsen három találattal nyert a holland Dalfsen otthonában.

A Barabás Győrben fogadja fehérorosz ellenfelétA Barabás Győrben fogadja fehérorosz ellenfelét

A női EHF Kupában az Ipress Center-Vác hétgólos előnnyel utazik Amszterdamba, a Fehérvár KC pedig pénteken és szombaton is hazai környezetben fogadja a pályaválasztói jogáról lemondó izlandi Framot. Utóbbi párharcokban nem várható sok izgalom, minden bizonnyal mindkét magyar csapat várhatja majd a nyolcaddöntő jövő keddi sorsolását.


A MAGYAROK HÉTVÉGI PROGRAMJA:
péntek:
Női EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Fram (izlandi)-Fehérvár KC, Székesfehérvár 18.00

szombat:
Női BL, A csoport, 6. (utolsó) forduló:
Győri Audi ETO KC - Baia Mare (román) 18.30
Női KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Veszprém Barabás-Duna Takarék - Gorodnyicsanka (fehérorosz), Győr 14.45 (az első mérkőzésen: 25-27)
Női EHF Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Fehérvár KC-Fram (izlandi) 15.00
VOC Amsterdam (holland) - Ipress Center-Vác 20.00 (az első mérkőzésen: 18-25)

vasárnap:
Férfi BL, A csoport, 5. forduló:
Celje (szlovén) - MKB-MVM Veszprém 20.00
Női BL, B csoport, 6. (utolsó) forduló:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 18.00
Női KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Érd-Dalfsen (holland) 17.30 (az első mérkőzésen: 26-23)

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. ma 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. ma 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.