Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötből öt: Celjében is nyert a Veszprém

2013. november 17. 21:45
Az MKB-MVM Veszprém 31:26-ra nyert a Celje vendégeként, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti csoportját a Bajnokok Ligájában.

Csaknem egy hónap szünet után folytatódott a férfi kézilabdázók legrangosabb európai kupasorozata, az „A’ jelű hatosban az eddig hibátlan Veszprém négypontos Celjéhez látogatott. A legutóbbi, zágrábi „kiránduláshoz” hasonlóan ezúttal is rengeteg – nagyjából ezer – szurkolója kísérte el a magyar bajnokot Szlovéniába.

A hazaiak villámléptű jobbszélsője, Marguc szerezte a mérkőzés első találatát, amelyre Ilic válaszolt átlövésből. Az első öt percben már csak egy-egy gól esett, a 8. minutumban – Nagy László révén – vezetett először az MKB-MVM. A csapatkapitány rosszul ért talajt a lövést követően, de rövid szünet után folytatni tudta a játékot. Ezt követően is kiegyenlített játék folyt a balátlövők remekelés mellett, a mieinknél Ilic, a túloldalon pedig Sliskovic járt élen a gólszerzésben (12. perc: 4:4). Iváncsik Gergő révén vezetette először a Veszprém, az azonban nyugtalanságra adott okot, hogy Schuch már másodszor kapott kétperces kisbüntetést.

A Pick Szeged korábbi kiválósága, Luka Zvizej két hetest is bevágott Alilovicnak, majd egy másik „régi ismerős”, a magyar válogatott Lékai is rögtön góllal mutatkozott be. A bakonyiak játékába sok hiba csúszott, Marguc így kisvártatva egyenlíteni tudott (18. perc: 8:8). A házigazda óriási iramot diktálva és nagyot küzdve próbálta kompenzálni ellenfele nagyobb tudását, amelynek eredményeként tízzel a félidő előtt a vezetést is megszerezték (10:9). Igaz, Sulic azonnal egyenlített, Schuch pedig a vezetést is visszavette. Öttel a pihenő előtt aztán ismét kettő lett közte (11:13), amely meg is maradhatott volna, Ilic időn túli hetese azonban kimaradt.

Ugalde extraklasszis teljesítménnyel rukkolt elő (archív fotó)Ugalde extraklasszis teljesítménnyel rukkolt elő (archív fotó)

Zelenovic bombájával kezdődött a második játékrész, ám a csereként beállt Fazekas a második kapujára tartó lövést már védte. Ugalde kétszer is betalált, Ilic ötödik góljával pedig már háromra nőtt a fór (34. perc: 15:18). Schuch sajnos a harmadik kiállítását is begyűjtötte, így idő előtt el kellett hagynia a játékteret. Ugyanakkor hiába esett ki a hátsó alakzat oszlopa, a piros mezesek így is keményíteni tudtak védekezésükön, miközben Fazekas több bravúrt is bemutatott.  A heves vérmérsékletéről ismert Vladan Matic időkérése sem segített az övéin, a meccs háromnegyedénél – Ugalde parádés teljesítményével – már héttel mentek a vendégek (18:25).

Az utolsó negyedórában már felszabadultan kézilabdázhatott az Ortega-csapat, amelynek erejéből tetszetős megoldásokra is futotta. Nyolc perccel a lefújás előtt alakult ki a legnagyobb különbség (20:28), sőt, jobb koncentrációval akár a tízgólos határt is átléphették volna a felek. Erre végül nem került sor, a Celje ugyanis a hajrában is dicséretesen küzdött, ellenfele pedig némileg visszavett a tempóból. Iváncsikék végül 31:26-ra nyertek, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik csoportjukat.

A két együttes jövő szombaton találkozik ismét a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló:
RK Celje–MKB-MVM Veszprém 26:31 (14:15)
Celje, 4200 néző. Vezette: Hansen, Pettersen (norvégok).
Celje: Skok – MARGUC 7 (2), Zelenovic 3, Potocnik, Poteko, SLISKOVIC 8, Skube 1. Csere: Lesjak (kapus), L. Zvizej 2 (2), LÉKAI 5, Zuran, Zabic, Ranevski, Blagotinsek. Vezetőedző: Vladan Matic.
Veszprém Alilovic – Gulyás 2, Nagy L. 3, SULIC 4, Rodriguez 1, ILIC 6 (1), Iváncsik G. 2. Csere: FAZEKAS (kapus), Schuch 1, Terzic, Iváncsik T. 2, Ruesga 3 (1), UGALDE 7, Jamali, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/2.

A nap másik mérkőzésén: Zaporizzsja–Szanktpetyerburg 29:24 (15:9)
Csütörtökön játszották: Rhein-Neckar Löwen–Croatia Zagreb 34:26 (21:11)
Az állás: 1. Veszprém 10 pont, 2. RN Löwen 7, 3. Zaporizzsja 5, 4. Celje 4 (133-134), 5. Zagreb 4 (137-143), 6. Szanktpetyerburg 0.
A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.


Nyilatkozatok (forrás: mkb-mvmveszprem.eu)

Carlos Ortega: – Nehéz meccs volt, az ellenfél nagyon motiváltan játszott. Egy kicsit megleptek bennünket a védekezésükkel, az első félidő után tudtunk erre reagálni. Már ebben a periódusban is volt lehetőségünk elhúzni, de sokat hibáztunk. A második félidőben lényegesen jobban játszottunk.

Momir Ilic: – Izgalmas meccs volt, az első félidőben a Celje nagyon jól játszott. A második félidőben sikerült felülkerekednünk, várjuk a jövő heti visszavágót.

Vladan Matic: – Sok technikai hibát vétettünk, tizenöt labdát vesztettünk, ez meghatározta a sorsunkat. Sokkal jobban tudunk ennél játszani, de ma a hibáink miatt a Veszprém győzött.

Urban Lesjak: – A Veszprém megmutatta az erejét, látszott, hogy nyerni jöttek. Nem vagyok elégedett a csapatommal, reméljük jövő héten jobb teljesítményt tudunk nyújtani.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. ma 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. ma 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.