2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

„Csapatként kell pótolnunk Nagy Lacit"

2013. november 21. 21:25
Fazekas Nándor internetes naplója az MKB-MVM Veszprém–Celje BL-párharcról.

A nemzetközi porondon nincsenek könnyű mérkőzések idegenben. Erre számítottunk a Celje vendégeként is, amely – a korábban legyőzött Zágrábhoz hasonlóan – nagyon fiatal, rohanós együttes. Nekünk azonban csak az járt a fejünkben, hogy ezúttal sem szabad pontot veszetnünk. A Löwen ugyanis korábban már megtette nekünk ezt a „szívességet”. A botlásukkal pedig megteremtették a lehetőséget arra, hogyha mindenkit két vállra fektetünk a csoportban, akkor a németországi visszavágó már nem befolyásolhatja az elsőséget.

Az alapos videó-elemzésnek köszönhetően jól felkészültünk a szlovénekből. A legnagyobb fegyverüket – a gyors lerohanásokat – ha nem is teljesen, de jórészt meg tudtuk akadályozni. Igaz, az első játékrészben ennek és a támadásaiknak is nehezen találtuk az ellenszerét. S bár így is lett volna lehetőségünk elhúzni három-négy találattal, több ziccert is kihagytunk, így csak plusz eggyel fordultunk. Ráadásul Nagy Laci egy ütközés során megsérült, s rövid időre ugyan visszajött még, de utána be kellett menni az öltőzőbe, mert erős fájdalmat érzett.

A második félidő elején azonban – megalkuvást nem tűrve – remek tizenöt-húsz percet produkáltunk, s meg is tudtunk lépni hat-hét góllal. A Celje ekkor már feladta a meccset és a rohanást is, nem akartak ugyanis nagyobb verségbe beleszaladni.  Mindenesetre remek mérkőzést játszottunk csodálatos közönség előtt, hiszen több mint ezer szurkolónk kísért el minket. Hatalmas köszönet jár nekik, de remélem, hogy a pályán is örömöt okoztunk nekik.

Tehát, ha nehezen is, de begyűjtöttük a két ponton. Ennek tükrében azonban még keményebb visszavágóra számítok, hiszen nagyon közel van egymáshoz a két találkozó. Ilyenkor mindenki fejében ott motoszkálnak a történtek, frissek az élmények.

Minden jegy elkelt, ismét fantasztikus hangulat és kiváló ütközet vár ránk. A Celje edzője, Vladan Matic bárhol játszik, mindig győzelemre tör, s minden mérkőzésen a legtöbbet igyekszik kihozni a csapatából. Biztos, hogy megint próbálnak megfuttatni minket – akár a kapott gólok után gyors középkezdésből –, s könnyű gólokat szerezni. Nekünk azonban ismét fel kell venni a kesztyűt és bírni kell a hatvanperces rohanást a fiatalokkal szemben.

Nagy Lacira sajnos két hét pihenő vár, tehát a hátlévő két BL-meccsen nem tud szerepelni. Mindenképpen meg kell oldanunk a pótlását, még ha ez nehéznek is ígérkezik. Gulyás Peti remek formában kézilabdázik, jobbátlövőként nagyon kecsegtető lövéseket produkál mostanában. Védekezésben azonban nehezebb dolgunk lesz, hiszen Lacinak ebben hatalmas szerepe van, ő irányítja a hátsó alakzatot. A feladat adott: egységesen, csapatként ezt is meg kell oldanunk. Ennek szellemében gyakorolunk egész héten. Mindenkin látszik az elszántság, s hogy a legjobb formáját mutatva szeretné kiszolgálni a közönséget.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Világbajnoki bronzérmes az U18-as magyar női kézilabda-válogatott
Világbajnoki bronzérmes az U18-as magyar női kézilabda-válogatott
Bronzérmes lett a magyar női kézilabda-válogatott az észak-macedóniai U18-as világbajnokságon, miután a szerdai helyosztón remek hajrával 27-26-ra legyőzte a holland csapatot.
A PSG és a Montpellier is magának akarta, Pechmalbec mégis a Veszprémet választotta
A PSG és a Montpellier is magának akarta, Pechmalbec mégis a Veszprémet választotta
A Telekom Veszprém újdonsült beállósa, a francia és szerb állampolgársággal is rendelkező Dragan Pechmalbec portálunk kérdésére azt nyilatkozta, miután a sportigazgató Nagy László felhívta, nem volt kérdés számára, hol folytatja karrierét.
Tízgólos győzelemmel tért vissza a Telekom
Tízgólos győzelemmel tért vissza a Telekom
A Telekom Veszprém 35-25-re nyert a francia élvonalban szereplő USDK Dunkerque elleni hazai felkészülési mérkőzésen kedden.
Dupla győzelem a Temesvár ellen
Dupla győzelem a Temesvár ellen
A Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdacsapata pénteken három, szombaton két góllal nyert a román élvonalban szereplő CM Politehnica Timisoara ellen.
Először nyert a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Először nyert a Fejér-B.Á.L. Veszprém
A Budai Farkasok elleni két szoros vereség és az FTC elleni idegenbeli hatgólos fiaskó után a negyedik felkészülési mérkőzésén már nyerni tudott a Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdacsapata, amely szerda este a szintén NB I-es Komló vendéglátójaként bizonyult jobbnak.