Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétből hét: sima siker a BL-évzárón!

2013. november 30. 19:41
A kiválóan védekező MKB-MVM Veszprém kilencgólos győzelmet aratott a Szentpétervár ellen a BL-ben, így hibátlan mérleggel zárta a sorozat idei küzdelmeit.

Az éllovas a sereghajtó ellen – a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének idei utolsó fordulójában a pont nélküli Szentpétervárt fogadta a sorozatban egyedüliként százszázalékos Veszprém. Carlos Ortega együttese az orosz bajnok ellen szerette volna feledtetni a Celje elleni egygólos győzelem alkalmával nyújtott visszafogottabb teljesítményt. A térdsérülés után lábadozó Nagy László ugyan már együtt melegített a társakkal, pályára azonban még nem léphetett. A mérkőzésre nevezhető tizenhatos keretben ugyanakkor ismét helyet kapott a junior válogatott Ligetvári Patrik.

A képre kattintva galéria nyílik!

Sulic gyorsan felavatta Sicko kapust, Iváncsik Gergő pedig három perc elteltével meg is duplázta az előnyt. Kisvártatva Fazekas fokozta az egyébként is remek hangulatot, miután bravúrral védte Blagonadezsdin hetesét. A 8. minutumban zörrent meg először a magyar bajnok hálója, de Gulyás átlövésből azonnal válaszolt (4:1). A magyar bajnok kiválóan védekezett, Fazekas pedig egymást követően mutatta be a bravúrokat. Kiszeljov átlövése után Ilic előbb hetesből, majd akcióból talált be (15. perc: 6:2).

A játékosként olimpiai- és világbajnoki címet nyerő Dimitrij Torgovanov időkérése után Fazekas védett kétszer, majd Sulic lőtt a hálóba a gyorsindítást követően. Bár a horvát beállóst a szokottnál is keményebben őrizték az oroszok, így is betalált, illetve kiállítást harcolt ki. A Szentpétervár szemlátomást jól megszervezte védekezését, de az MKB-MVM így is folyamatosan növelte előnyét. Hattal a szünet előtt Pesic alakította 11:4-re az állást, s bár a hajrában Naszirov duplázni tudott, a mieink így is jelentős fórral vonulhattak a szünetre (13:7).

Piskin kétperces kisbüntetésével, valamint Iváncsik Gergő és Gulyás góljaival folytatódott a játék, a túloldalon pedig Naszirov és Kovalenko volt eredményes (37. perc: 15:9). Kalaras újabb kiváló lökete után szórványos „ébresztő” felkiáltás harsant fel a „B közép” soraiból, a „szófogadó” bakonyiak fokozták is a tempót, Iváncsik Gergő révén pillanatok alatt ismét hét lett közte (17:10). Az újabb orosz időkérés leteltével Iváncsik Gergő pörgette el a játékszert gyönyörűen Sicko feje fölött, egy támadással később pedig már ötödször bizonyult eredményesnek. Előbb fivére, majd ő maga is tízre növelhette a különbséget, de mindkét lehetőség kimaradt. Nem úgy Jamalié, az iráni „bombázó” talpról eleresztett lövésével 20:10-re módosult az állás.

A „kerek” előny birtokában könnyelmű hibákat – eladott labdák, kihagyott ziccerek, kimaradt hétméteres – vétett a magyar bajnok, ezt kihasználva tízzel a vége előtt Poljakov faragta hétre az övéi hátrányát (23:16). Az óriási becsvággyal küzdő Szentpétervár feltámadásáról persze szó sem lehetett, Iváncsik Tamás büntetőjével hamar visszaállt a korábbi differencia (26:16). A hajrában Ligetvári átesett a BL-tűzkeresztségen, Terzic pedig feliratkozott a gólszerzők közé (58. perc: 29:18). Az MKB-MVM végül 29:20-ra nyert, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a sorozat 2013-as küzdelmeit.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 7. forduló:
MKB-MVM Veszprém–Szentpétervár 29:20 (13:7)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Opala, Valek (csehek).
Veszprém: FAZEKAS – Iváncsik T. 3 (1), Gulyás 3, SULIC 4, Rodriguez, Ilic 3 (2), IVÁNCSIK G. 6. Csere: TERZIC 1, SCHUCH, JAMALII 5, Ugalde 1, Ruesga 2, Pesic 1, Ligetvári. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Szentpétervár: Sicko – Szanaskin, Poljakov 1, KALARAS 4, Piskin 1, NASZIROV 4, Kovalenko 1. Csere: Kiszeljov 3, Blagonadezsdin 2 (2), Junyiszevkov, Szemjonov 3, Novoszelov 1, Kuzmin. Vezetőedző: Dimitrij Torgovanov.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

További eredmény:
Celje–Croatia Zagreb 26:20 (14:11)
Csütörtökön játszották:
Zaporizzsja–Rhein-Neckar Löwen 26:32 (10:15)
A csoport állása
: 1. MKB-MVM Veszprém 14 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen 11, 3. Zaporizzsja 7, 4. Celje 6, 5. Croatia Zagreb 4, 6. Szentpétervár 0.


Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Kiválóan működött a védekezésünk, de a támadójátékunkkal nem vagyok elégedett. Örömteli, hogy mindenkinek lehetőséget adtam. Remélem, hogy az Eb után mindenki sérülés nélkül térhet vissza közénk, hiszen jövőre is szeretnénk folytatni a remek szériánkat.

Schuch Timuzsin: – Hétből hét meccset nyertünk a sorozatban, de rengeteget teszünk is azért, hogy ezt elmondhassuk magunkról. Fazekas Nándi nagyon stabil alapot adott nekünk a védéseivel, a védekezésünk pedig szervezetten működött. Gratulálok Ligetvári Patriknak, úgy vélem óriási dolog tizenhét évesen bemutatkozni a BL-ben. Továbbá innen köszöntöm a hatgólos Iváncsik Gergőt is, aki ma ünnepli a születésnapját.

Dimitrij Torgovanov: – Kevés csapat van a világon, amely ebben a csodálatos hangulatban nyerni tudna. Aki szeretné abszolválni azt a bravúrt, annak hiba nélkül kell kézilabdáznia, hiszen a Veszprém védekezése az egyik legjobb a világon. Kiváló tapasztalatokkal lettünk ma gazdagabbak. Gratulálok ellenfelünknek, azt gondolom, hogy idén a legjobbak közé fognak kerülni a végelszámolásnál.

Gleb Kalaras: – Nagyon nehéz a Veszprém ellen játszani ebben a fantasztikus hangulatban. Próbáltunk minél szorosabb eredményt elérni, de ma csak ennyire futotta tőlünk.

Galéria
MKB-MVM Veszprém – Szentpétervár 29:20
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.