Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

MKB-MVM: papírforma eredmény a juniorok ellen

2013. december 2. 19:46
A veszprémi férfi kézilabdacsapat tizennyolc góllal verte a Csoknyai István vezette Junior válogatott az NB I hétfői meccsén.

Stranigg János, Vizes Patrik, Horvácki Márió, Zakics Bence, Pritzel Bence, Pásztor Máté, Borbély Ádám, Horváth Dániel és Szeitl László személyében kilenc veszprémi játékossal a soraiban érkezett Veszprémbe az NB I-ben – önálló csapatként – idén először elinduló Junior válogatott.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az esélyeknek megfelelően kezdődött az összecsapás: a sérülése után visszatérő Nagy és Pesic vezetésével 5:1-re meglépett a házigazda. Borbély Ádám védéseinek köszönhetően 6:3-ra fel tudtak zárkózni a vendégek, ám Iváncsikék a folytatásban is könnyedén növelték előnyüket (13. perc: 10:3). A két korábbi veszprémi ikon – Csoknyai István és Szathmári János – által irányított együttes becsülettel küzdött, sikeres megmozdulásaikat hatalmas tapssal díjazta a közönség.

Az érthető módon más szintet képviselő MKB-MVM „félgőzzel” is könnyedén szakította le ellenfelét, öttel a szünet előtt Pesic révén már tíz volt közte (16:6). A hajrában a csurgóiak ifjú tehetsége, Kovacsics Péter csillogtatta meg képességeit a balszélen, a szünetre így nyolcra csökkent a hazai fór (20:12).

Jamali duplájával folytatódott a játék, a 37. percben pedig már 25:13 állt az eredményjelzőn az iráni átlövő jóvoltából. Mindkét mester lehetőséget adott valamennyi játékosának, a mérkőzés képe természetesen így sem változott.

A hajrához érkezve egyre több hiba csúszott a fáradó juniorok játékába, tízzel a vége előtt már tizenöt volt közte (33:18). Két perccel a lefújás előtt Stranigg már hatodszor volt eredményes, a túloldalon Pesic pedig már nyolcnnál járt (37:20). A végére a Veszprém eggyel maradt negyven lőtt találat alatt, a Csoknyai-csapat pedig eggyel jutott húsz fölé.

Férfi kézilabda NB I:
MKB-MVM Veszprém–Junior válogatott 39:21 (20:12)
Veszprém Aréna, 700 néző. Vezette: Őry, Szalay.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 6 (2), Nagy L. 3, Pesic 8, Rodriguez 1, Terzic 2, Iváncsik G. 2. Csere: Alilovic (kapus), Schuch 3, Ruesga 5, Gulyás 1, Ugalde, Ligetvári 1, Jamali 6, Gyene 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Junior válogatott: Borbély – Gidai 1, Pritzel, Szeitl 1, Törteli, Stranigg 6, Kovacsics P. 4. Csere: Miklós (kapus), Fekete 1, Vizes 3 (1), Horvácki 2, Pordán G., Horváth D. 1, Pásztor M. 2, Zakics. Szövetségi edző: Csoknyai István.
Kiállítások: -, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Már a mérkőzés elején nagy előnyre tettünk szert, s folyamatosan növelni tudtuk az előnyünket. Néhány könnyelműen beszedett gólt leszámítva összességében elégedett vagyok a látottakkal. Pozitívum, hogy mindenkinek lehetőséget adhattam.

Csoknyai István: – A célunk az volt, hogy több gólt lőjünk, mint a hétvégén az oroszok, s ez sikerült is. Annak ellenére is, hogy nagyon vérszegény volt a támadójátékunk, ugyanis három balátlövőnk is hiányzott. a védekezéssel sem lehetettem elégedett, hiszen a nagyhírű Veszprém akkor lőtt gólt nekünk, amikor csak akart. Néhány szép megoldásra is futotta az erőnkből, de a végére elfáradtunk. Mindezek ellenére gratuláltam a fiúknak.

Galéria
MKB-MVM Veszprém – Junior válogatott 39:21
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.