Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gólparádét hozott a Mikulás

2013. december 6. 19:45
A veszprémi férfi kézilabdacsapat 42:20-ra verte a vendég Orosházát az első osztályú bajnokságban. Nem súlyos Iváncsik Gergő sérülése.

Hat nap alatt negyedszer lépett pályára az MKB-MVM Veszprém, amely péntek este a tabella 8. helyén álló Orosháza együttesét látta vendégül. Az Arénába a Mikulás is kilátogatott, aki a kezdő sípszó előtt szaloncukorral kedveskedett a szurkolóknak.

A képre kattintva galéria nyílik!

Két-két gyors találattal kezdődött az összecsapás, majd a pillanatok alatt négy gólig jutó Iváncsik Gergő vezetésével 7:2-re meglépett a címvédő. Vladan Jordovic időkérése után a balszélső Németh vette be Fazekas kapuját, de a meccs képe ezt követően sem változott. A 10. percben már tíznél járt a vendéglátó, miután Terzic már harmadszor volt eredményes. A vendégek a folytatásban is csekély ellenállást tanúsítottak, mesterük a játékrész derekánál már másodszor kényszerült időkérésre (16. perc: 14:5).

Carlos Ortega pedig szinte sort cserélt: Gyenes, Gulyás, Schuch és Ilic is egyszerre állt be. Kisvártatva Ruesga növelte tízre a fórt, majd egy szépségdíjas egyéni megmozdulás után lőtt a hálóba. A félidő utolsó harmadában jobban érvényesültek az orosháziak, de ez is csak arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a különbség (26. perc: 18:8). A mérkőzés egyik emlékezetes momentumaként Ilic talált be a saját kilenceséről, kihasználva, hogy az emberhátrányba kerülő Békés megyeiek vészkapussal támadtak. A hajrában sem történt semmi meglepő, 21:9-es állásnál fordulhattak a felek.

A pihenő után Iváncsik Tamás értékesítette az első bakonyi hetest és Sulic is feliratkozott a gólszerzők közé. Igen aggasztó eseménnyel folytatódott a találkozó: Maric rávetődött Iváncsik Gergő támaszkodó lábára, akinek a bokája megrándult. A fájdalmat „olvasni” lehetett a szélső arcáról, aki csak társai segítségével tudta elhagyni a játékteret. A jelenetsor felbosszanthatta a mieinket, Nagy László ötödik góljával már tizenhat volt közte (37. perc: 27:11). Az Ortega-csapat még egy lapáttal rátett a teljesítményére, s szebbnél szebb gólokat lőve húszra növelte a differenciát (46. perc: 35:15).

Öttel a vége előtt is őrizte előnyét a Veszprém (39:19), a 40. hazai gólt pedig Ilic jegyezte. A sok ragyogó teljesítmény mellett külön említést érdemel Ugalde, aki – kivételes képességit megcsillogtatva – szinte minden helyzetből a hálóba juttatta a játékrészt. A bakonyiak rendkívül magabiztos, 42:20-as győzelmet arattak.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
MKB-MVM Veszprém–Orosházi FKSE Linemar 42:20 (21:9)
Veszprém Aréna, 900 néző. Vezette: dr. Kozák, Wenzel.
Veszprém: Fazekas – IVÁNCSIK T. 5 (1), Sulic 1, NAGY L. 6, Ligetvári, TERZIC 6, IVÁNCSIK G. 4. Csere: RUESGA 5, Gyene 1, Gulyás 2, SCHUCH 3, Ilic 2, Rodriguez, UGALDE 7. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Orosháza: Ivanisevic – Balda 1, MILOVIC 4, Benmiloud, Buday 1, Czifra 1, Németh L. 3. Csere: Herjeczki (kapus), Morva 3, Raffai 1, Maric 2, Bali 2, Varsandán Á., Knezevic 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: -, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Ma is mindenkinek lehetőséget adtam. Elégedett vagyok az irammal és a futómennyiséggel. Ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk.

Vladan Jordovic: – A legfontosabb az volt számunkra, hogy ne sérüljön meg senki. Mindössze tizenkét mezőnyjátékost tudtam nevezni, ráadásul hét közben nagyon nehéz mérkőzést vívtunk a Tatabányával. A magunk szintjén mi is próbáltunk jó teljesítményt nyújtani Európa egyik legjobb csapatának otthonában, de ma mindössze ennyire telt tőlünk.  


Nem súlyos Iváncsik Gergő sérülése

A meccs után azonnal kórházba szállították a balszélsőt, ahol megállapították, hogy szerencsére nem súlyos a sérülés. A bokája rándult meg erősen, de se szakadás, se törés nem történt – számolt be az mkb-mvmveszprem.eu.

Dr. Mahunka Zsolt tájékoztatása szerint a játékos teljes felépülése várhatóan két hétig fog tartani, így a csapat a hátralévő három meccsén minden bizonnyal nélkülözni kényszerül majd a válogatott játékost.

Galéria
MKB-MVM Veszprém – Orosházi FKSE Linemar 42:20
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.