Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Papírforma szerint / Balatonfüredi KC – MKB Veszprém KC 21:31 (9:13)

2008. december 10. 20:07
Az MKB Veszprém nyerte a férfi kézilabda élvonal megyei rangadóját a Balatonfüred otthonában. A hazaiak csak az első tizenöt percben tudták megnehezíteni a bakonyi legények dolgát, a folytatásban aztán fokozatosan növelte előnyét a magyar bajnok. A félidei négygólos hátrányt követően végül tisztes, tízgólos vereséget szenvedett a tóparti gárda.
Csaknem teltház és remek, rangadóhoz illő hangulat fogadta a két Veszprém megyei együttest. Vendégoldalon Korazija és Sesum tűnt fel a lelátón.

A hazaiak számára kedvezően indult a találkozó, előbb 2:1-re, majd 4:2-re is vezetni tudtak. Szathmári kiváló formában védett, az első tíz percben csak Ilyés tudott túl járni az eszén. Negyedóra elteltével sikerült csak egyenlíteni a Veszprémnek. Ekkor Mocsai Lajos időkérését követően a csereként beállt Perez juttatta a füredi kapuba a játékszert. Az örökifjú átlövő elkapta a fonalat, s vezetésével kezdett ellépni a vendégcsapat, a 19. percben 4:7 állt az eredményjelzőn. A veszprémiek védekezése feljavult, s a Peric is remekül állta a sarat. Salamon góljaival kettőre még felzárkózott a BKC, a játékrész utolsó periódusában azonban már a Veszprém akarata érvényesült.


Ilyés-parádéval indult a második félidő, a klasszis balátlövő egymás után hármat lőtt a Szathmárit váltó Szabó kapujába. A Balaton-partiak fáradni látszottak, s már nem tudták produkálni a találkozó elején mutatott ellenállást. Cozma könnyedén lőtte góljait, s a 41. percben máris tízzel vezetett a Mocsai-legénység, 11:21. A végjátékban még nagyobb fórra tett szert az MKB (16:29). A nagyot küzdő fürediek azonban nem adták könnyen magukat, s az utolsó percekben ismét tízre közelítették az ellenfelet, a 21:31-es végeredményt Mohácsi alakította ki.

Összességében a papírformának megfelelő eredmény született: a megszokottnál némileg több hibával játszó bakonyi csapat könnyedén verte a jól küzdő hazaiakat. 


Balatonfüredi KC – MKB Veszprém KC 21:31 (9:13)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 1, Kovács Gy. 2, Horváth R. 5, Kis Á., Frey 3, Pásztor 1. Csere: Szabó I. (kapus), Salamon 3, Mohácsi 3 (1), Bakó, Németh L., Lelkes 2, Horváth Sz. 1.
Vezetőedző: Velky Mihály
Veszprém: Peric – Gulyás 1, Vujin 4 (1), Gál, Eklemovics, Ilyés 9, Iváncsik G. 2. Csere: Pesic (kapus), Lushnikov, Lapcevic, Perez 7, Markovic 3 (1), Iváncsik T., Cozma 5.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása: 7. p.: 2:1. 12. p.: 4:2. 19. p.: 4:7. 28. p.: 7:12. 33. p.: 9:16. 41. p.: 11:21. 53. p.: 16:29
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

 
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.