Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vilovski öt góllal tért vissza, csapata simán nyert

2013. december 9. 19:31
A fiatalokkal megerősített MKB-MVM Veszprém a Vác ellen is könnyedén gyarapította bajnoki pontjai számát az év utolsó hazai meccsén.

Idén utoljára lépett pályára saját közönsége előtt a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely a Vác együttesével mérte össze erejét. A keretben helyet kapott a bakonyiak régi-új szerzeménye, Uros Vilovski is, a fiatalok közül pedig Borbély Ádám, Gyene Norbert, Zakics Bence és Ligetvári Patrik jutott lehetőséghez. Kimaradt ugyanakkor a sérült Iváncsik Gergő, valamint Mirko Alilovic, Momir Ilic és Zivan Pesic is.

Álmosan kezdett a címvédő, Iváncsik Tamás elrontott hetese mellett több hazai lehetőség is kimaradt, a Duna-partiak ezt kihasználva „elléptek” kettővel. Öt perc elteltével Nagy László talált be öccse, Levente kapujába, s egalizálta az állást (3:3).  A folytatásban spanyol légiósai – Ruesga és Ugalde – vezetésével könnyedén növelte előnyét az Ortega-csapat, amely a játékrész első harmadának végén már néggyel vezetett (8:4). Vendég időkérés után is az erőviszonyoknak megfelelően alakult a játék, az MKB-MVM fórja lassanként hízott (16. perc: 12:7).

Carlos Ortega a félidő derekánál egyszerre küldte pályára a Zakics, Jamali, Gulyás és Vilovski összetételű négyest, melynek utóbbi tagja hatalmas tapsot kapott a drukkerektől. Akárcsak a 23. minutumban, amikor a visszatérő kedvenc megzörgette a rivális hálóját (16:8). Iváncsik Tamás vezetésével már kilenc is volt közte, öttel a szünet előtt azonban visszajöttek hétre a vendégek (17:10). A pihenőig egy híján húszig jutott a Veszprém, ellenfele pedig már nem tudta bevenni Fazekas portáját.

Rögtön a térfélcsere után Terzic 500. Veszprém-mezben szerzett góljával már tíz volt közte. A 37. percben pedig Ugalde vívta ki a közönség hangos elismerését, miután az elsőre elérhetetlennek tűnő labdát is a hálóba jutatta (22:12). A meccs háromnegyedéhez érve csökkent az iram, a házigazda persze így is könnyedén kézben tartotta az ütközetet. Érdekesség, hogy Vilovski a 46. percben már negyedszer volt eredményes (28:13).

Az utolsó negyedórára Borbély váltotta Fazekast, akit azonnal felavatott a volt szegedi Bajorhegyi. Öttel a vége előtt azonban bravúrral védett a fiatal hálóőr, majd kiválóan indította a szintén junior válogatott Zakicsot, aki be is csapta Vitárist (33:15). A hajrában sem történt semmi meglepő, a házigazda így felforgatott összeállításban is nagyon simán nyert (34:17).

Férfi kézilabda NB I, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
MKB-MVM Veszprém–Váci KSE 34:17 (19:10)
Veszprém Aréna, 800 néző. Vezette: Heim, Jolántai.
Veszprém: Fazekas – IVÁNCSIK T. 5 (2), Nagy László 2, Ruesga 3, Sulic 2, TERZIC 3, UGALDE 6. Csere: Borbély (kapus), Schuch, Zakics 2, Jamali 4, Gulyás 2, VILOVSKI 5, Rodriguez, Gyene, Ligetvári. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Vác: Nagy Levente – Gábori 2 (1), Tyiskov 2, Bajorhegyi 1, Kocsi 1, Lendvay, Császár F. 1. Csere: Vitáris (kapus), Kökény 2, LAURENCZ 4, Nikolicza 1, Székely 2, Simányi 1, György. Vezetőedző: Rosta István.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Meccsről meccsre javul a védekezésünk, ami biztató a jövőre nézve. Ma is számos gólt szereztünk gyorsindításból, így elégedett vagyok a látottakkal.

Rosta István: – Ez a reális különbség a két együttes játékosállományát, lehetőségeit és körülményeit tekintve. 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.