Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jól halad Nagy László felépülése

2014. január 13. 19:47 // Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter
Dr. Mahunka Zsolt csapatorvos szerint valószínűleg még januárban fel lehet oldani a „terhelési stopot” az MKB-MVM Veszprém világklasszisánál.

Nem sokkal több, mint három hét választ el az MKB-MVM Veszprém soron következő Bajnokok Ligája mérkőzésétől, amikor a pontveszteség nélkül álló csoportelsőnek idegenben a német Rhein-Neckar Löwen kézilabda csapatával kell megküzdenie. A február 9-i összecsapás felé közelítve a visszaszámlálás legizgalmasabb kérdése az, hogy miként javul, illetve mikor válik újra tökéletessé a csapatkapitány Nagy László (32) lába, aki a tavaly november 17-i Celje elleni találkozón sérült meg.

Dr. Mahunka Zsolt, a csapat orvosa arra számít, hogy ha ezen a héten még nem is, de az azt követő vége felé a „terhelési stopot” valószínűleg már fel lehet oldani.

– Csapatkapitányunk a Veszprém Arénában kialakított orvosi központban vesz részt a fizioterápiás és a lézerterápiás kezeléseken, és a járás valamint a futás közben már csak minimális fájdalmat érez – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát a dániai Európa-bajnokságról lemaradt játékos jelenlegi állapotáról a Veszprémi Kórház baleseti sebészspecialistája. – Gyógyulása hosszabb annál, mint amire az első vizsgálatok után számítani lehetett, így a teljes terhelésű edzések elvégzésére valószínűleg csak a hónap vége felé vállalkozhat. Az olyasfajta sérülések esetében, mint ami a játékosunkat átmenetileg harcképtelenné tette, a teljes gyógyulás ideje az esetek többségében 2-3 hónap.

Teljes terhelésű edzések elvégzésére valószínűleg csak a hónap vége felé vállalkozhat Nagy LászlóTeljes terhelésű edzések elvégzésére valószínűleg csak a hónap vége felé vállalkozhat Nagy László

A szakember elmondta, hogy Nagy Lászlónak közvetlenül a térde alatt roppant be a sípcsontja, amely a kézilabdázás világában eléggé sűrűn bekövetkező sérülésnek számít. Dr. Mahunka Zsolt emlékeztetett arra, hogy Nagy László a tavalyi idény vége előtt egyszer már járt így, de akkor a másik lába szorult ápolásra.

– Nagy László az igen magas kézilabdázóknál is magasabb a maga majd’ 210 centiméteres termetével, ez is közrejátszhat abban, hogy az ütközéseknél a térdízületének és a sípcsontjának az épsége az átlagosnál nagyobb veszélynek van kitéve. Gyógyulása közben a sérült csontrész, egészen pontosan az MR vizsgálatoknál jól érzékelhető behorpadás kitöltődik, és ennek köszönhetően szűnhetnek meg még a legkisebb fájdalmak is. Amint ez az állapot bekövetkezik, minden visszatérhet a régi kerékvágásba, és akkortól ugyanúgy edzhet, ahogy azt tette a sérülése előtt.

Mint ismeretes, a szurkolók hagyományos nemzetközi szavazásán tavaly Nagy László érdemelte ki az „Év legjobb jobbátlövője” címet, míg az „Év Játékosa”voksolásból a horvát Domagoj Duvnjak mögött a második helyen került ki.. Az MKB-MVM Veszprém világhírességét a tavalyi világbajnokság után beválasztották a torna All-Star nemzetközi csapatába.

Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.