Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
15°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
15°C

Ezüstérmet szerzett a birkózó diákolimpiai bajnok / Maász Barnabás tuskirály lett a kötöttfogású OB-n

2008. december 15. 13:31
Szombaton Karcagon rendezték a serdülő kötöttfogású országos bajnokságot, ahol a Veszprémi Dózsa SC nagy reménysége, Maász Barnabás is szőnyegre lépett.
A május elején Pécsett megrendezett diákolimpián szabadfogásban aranyérmet szerző nehézsúlyú birkózó esélyesnek számított a kötöttfogású magyar bajnoki cím megszerzésére is, de a kiegyenlített mezőnyben akár 3-4 versenyző is megszerezhette volna a győzelmet a pillanatnyi formától függően.
Maász Barnabás magabiztosan és ellentmondást nem tűrően menetelt a döntőig. Zsinórban 4 alkalommal fektette két vállra aktuális ellenfelét, ezzel az egész mezőnyben ő érte el a legtöbb tusgyőzelmet.
A döntőben azzal a szigetszentmiklósi Dorogi Gyulával találkozott, akit a diákolimpián idén egyszer már legyőzött, de a fortuna ezúttal nem állt Barna mellé. Az első menetben egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően megsérült a válla, így a második menetben már nem tudott fordítani, becsületből küzdötte végig a mérkőzést.

Nem tisztem megítélni a bírók munkáját, de úgy vélem, hogy a döntő első menetében – szándékán kívül - egy olyan hibát vétett a bíró, ami döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Ok nélkül küldte le Barnát újra parter helyzetbe, és a szerencsétlen sérülés is az ezt követő szituáció eredménye volt. Barna megérdemelte volna a győzelmet, de ettől függetlenül a magyar bajnokság tuskirálya lett – mondta Faragó Zsolt, a veszprémiek edzője.

   
Maász Barnabás és edzői, Faragó Zsolt és Izsák Károly
Németh Attila
további cikkek
Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben női kézilabda BL Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. ma 22:09 A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók Telekom Veszprém A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók A Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívására több százan gyűltek össze kedd este az aréna előtti téren. A végig békés hangulatú eseményen Gyurákovics István vezérszurkoló és Pardi Károly korábbi játékos is kritikát fogalmazott a Telekom Veszprém edzői párosának és dr. Csík Zoltán vezérigazgató munkájával szemben. ma 20:41 Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  ma 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. ma 15:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.