Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Első osztályú, „megsüvegelendő” lehetőség az Erzsébet-program

2014. január 14. 12:24
Az Erzsébet-program első osztályú lehetőségeiről beszélt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott Budapesten, azon a sajtótájékoztatón, amely első állomása volt a Program szóvivője, Nagy Anna országjárásának

- Sokan csak a Már mi is elfogadjuk! feliratú plakátokról értesülnek arról, hogy létezik, de mi, akik ezzel foglalkozunk, már tudjuk, hogy harmadik évét kezdi az Erzsébet-utalvány, melynek forgalmazásából származó bevétel segítségével az elmúlt két évben több mint 250 ezer ember, közülük 100 ezer gyermek kapott üdülési lehetőséget – ismertette a kormánymegbízott. – Egy nagycsaládos közösség tagjaként nyár végén arról beszéltünk, ki hol töltötte a szünidőt. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a családok meséltek csodálatos élményekről, akik eddig csak irigykedve hallgatták jobb anyagi helyzetben lévő ismerőseik beszámolóit.


Ezek az emberek, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek, kaptak egy első osztályú, „megsüvegelendő” lehetőséget az Erzsébet-programtól arra, hogy olyan életre szóló élményeket szerezzenek, amelyeket mások még pénz árán sem tudnának megszerezni – fűzte hozzá Tarnai Richárd, majd felkérte Nagy Anna szóvivőt, hogy számoljon be az Erzsébet-program 2014. évi újdonságairól, a pályázati lehetőségekről, valamint a jelentkezés módjáról.

- Idén a Programra 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre az Erzsébet-utalványok forgalmazásának bevételéből: 62 pályázatra jelentkezhetnek a gyermekek, nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok, utóbbiak számára újdonságként került a palettára a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére” pályázat – ismertette Nagy Anna, hozzátéve, hogy megduplázták a pályázatok számát a program első évéhez képest. Nyárra a gyermekeknek 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdettek meg, többek közt röplabda-, szörf-, horgász- és népzenei tábort. Újdonság továbbá az Erzsébet Napközi-tábor, amelyre a hat leghátrányosabb kistérség iskolái jelentkezhetnek.

A szóvivő kiemelte, hogy az Erzsébet-táborok továbbra is minden gyermek számára nyitottak, az önrész nem változik. Az alacsony jövedelmű családokból érkező gyerekek 1000-2000, a magasabb jövedelemmel rendelkezők 10 ezer forintért táborozhatnak egy hétig. A fogyatékossággal élő gyermekeknek az idén ötféle sport- és kétféle művészeti tábort hirdettek meg. A pályázatok már elérhetők, a fürdőbelépőre február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-táborokra március 20-ig lehet jelentkezni az erzsebetprogram.hu honlapon.

Nagy Anna szóvivő országjárása következő állomásán, Zalaegerszegen megnyitotta az Erzsébet-táborok felejthetetlen pillanatai című fotókiállítást; a következő hetekben az ország összes megyéjébe ellátogat és ismerteti az Erzsébet-program idei pályázati lehetőségeit.  

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.