Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar és külföldi jelölt is van a női kapitányi posztra

2014. január 28. 17:48 // Forrás: MTI
Vetési Iván szerint magyar és külföldi szakember is lehet a magyar női kézilabda válogatott új szövetségi kapitánya.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke a Digisport Reggeli Start című műsorában kedden elmondta, hogy jelenleg négy jelöltjük van a Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan betegsége miatt megüresedett kapitányi posztra. Hozzátette: a szövetség elnöksége a héten tart ülést, s azon döntik el, hogy ki az, akivel megkezdik a tárgyalást.      

Vetési nem árulta el, hogy a jelöltek között hányan vannak magyarok, illetve külföldiek, de reméli, hogy bő tíz napon belül be tudják jelenteni, ki lesz az új kapitány. Ugyanakkor hangsúlyozta: a két évvel ezelőtti választással szemben ezúttal nem elsődleges szempont, hogy külföldi szakember irányítsa a női válogatottat.    

"Olyan kapitányt kell választani, aki ma a legjobban tudja felkészíteni a női válogatottat a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra és a riói olimpiára" - szögezte le Vetési, aki szerint a jó Eb-szereplés miatt fontos, hogy az új kapitány minél hamarabb el tudja kezdeni a munkát  

Az elnök beszélt arról is, hogy a dániai férfi Európa-bajnokság alatt szerette volna Norvégiában meglátogatni Karl Erik Böhnt, mivel azonban a szakember orvosi kezelésen vett részt, a találkozó nem jött össze. Az elnök így jelenleg e-mailen tartja a kapcsolatot a norvég edzővel, aki rendszeresen tesz javaslatokat, és megfogalmazása szerint együtt él a szövetséggel. Vetési hozzáfűzte: azért bízik benne, hogy még lesz módja személyesen is találkozni Böhnnel.

vehir.hu
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.