Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fokozott óvatosságot követel az ónos eső!

2014. január 31. 9:04 // Forrás: Katasztrófavédelem
Gyenge ónos eső veszélye miatt első fokú (citrom) riasztást adott ki csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszprém megye egész területére - olvasható a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

 A rendkívüli időjárásnak köszönhetően az éjszakai órákban 3 közúti balesethez vonultak a tűzoltók. Buszok és egy kisteherautó akadt el, illetve csúszott árokba, szerencsére személyi sérülés nem történt a baleseteknél.

A Dunántúlon és a középső országrészben pénteken is várható kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék. Ónos eső, fagyott eső, havazás és eső egyaránt előfordulhat.

Az utak síkosság-, és csúszásmentesítéséről a Közútkezelő 32 gépjárművel folyamatosan gondoskodik. Azonban a járdák tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása az ő feladata. Mindenki számára könnyen elérhető csúszásmentesítő anyagok a fűrészpor, mulcs, homok, fahamu, faforgács vagy a gránitkőzúzalék.

Aki gépjárművel közlekedik, annak felhívjuk a figyelmét, maradjon éber, lassítson le és tartsa uralma alatt a gépkocsit! Vezessen az útviszonyoknak és a néha kiszámíthatatlan időjárásnak megfelelően, folyamatosan összpontosítson a környezetére.

Igazítsa a menetsebességét a fennálló körülményekhez és tartson biztonságos követési távolságot az ön előtt haladó jármű mögött. Kerülje az olyan helyzeteket, amikor előre látható, hogy csúszós úton hirtelen fékezni kell.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.