Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kétgólos vereség Szkopjéban

2014. január 31. 19:26
Az MKB-MVM Veszprém szoros mérkőzésen 30:28-ra kikapott a Vardar Szkopjétól a macedóniai felkészülési torna első meccsén.

Pénteken és szombaton a macedón fővárosban szerepel felkészülési tornán a veszprémi férfi kézilabdacsapat. A két egyaránt BL-résztvevő városi csapat közül a Vardar ellen kezdtek Nagy Lászlóék.

Csaknem teltház előtt kezdtek a felek, nagyjából kétezren gyűltek össze a Borisz Trajkovszki sportcsarnokban. Jamali és Dibirov gólpárbajával kezdődött az összecsapás, a játékrész első harmadáig felváltva estek a találatok (5:5). A félidő derekánál is egált mutatott az eredményjelző (8:8), majd a veszprémi pontatlanságokat kihasználva kettővel megléptek a macedónok.

Az MKB-MVM játékon érződött az Európa-bajnokság miatti szünetből adódó összeszokatlanság, de – ahogy Fazekas Nándor is fogalmazott blogjában – a villámtorna pontosan azt a célt szolgálja, hogy ismét összecsiszolódjon az együttes.

Carlos Ortega időkérése után Gulyás csökkentette egyre a különbséget, de a vendéglátó emberelőnyben gyorsan elhúzott hárommal (14:11). Jól szállt be azonban Ruesga, a spanyol világbajnok duplájával a pihenő előtt sikerült egyenlíteni. Igaz, Pribak az utolsó minutumban visszavette a vezetést az övéinek (15:14). Megsüvegelendő, hogy az orosz válogatott villámléptű balszélsője, Dibirov már a szünetig nyolc találatig jutott.

A térfélcsere után mindkét fél kapust cserélt: a hazaiaknál Angelov állt be Milic helyére, nálunk pedig Alilovic váltotta Fazekast. A második játékrész aztán hullámzó játékot hozott: Chema Rodriguez révén a 38. percben sikerült egyenlíteni (18:18), majd a vezetést is magukhoz ragadták a mieink. Sőt, a 42. minutumban Nagy bombájával már három volt közte (19:22).

Carlos Ortega valamennyi játékosának lehetőséget adott, miközben a hazai alakulat – némileg váratlanul – 4:0-s sorozatot produkált. Tízzel a vége előtt, 23:23-nál tudott utoljára egyenlíteni az MKB-MVM, a hajrában már végig a Vardar vezetett. A kemény, de sportszerű mérkőzés kétgólos hazai győzelemmel zárult (30:28).

Iváncsikék szombaton (19 óra) a Metalurg ellen javíthatnak. A magyar bajnok kedden a bajnokságban Balatonfüreden, vasárnap pedig már Németországban, a Rhein-Neckar Löwen ellen lép pályára a BL-ben.

Felkészülési torna (Szkopje), 1. mérkőzés:
Vardar Szkopje–MKB-MVM Veszprém 30:28 (15:14)
Legjobb góldobók: Dibirov 10, Brumen 6, Abutovic 5, ill. Nagy, Jamali 6-6, Rodriguez 4.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.