Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Erzsébet-tábor a legjobb móka!

2014. február 11. 9:13
Ezzel a címmel írt és küldött élménybeszámolót egy fiatal a 2013-ban második alkalommal meghirdetett „Nyári élmények” pályázatra, amelyet az Erzsébet-program keretében az Erzsébet-táborokban nyaraló gyerekek részére írt ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

A nyerteseket díjkiosztó ünnepségen hirdették ki, ahol bemutatták a beküldött művekből készült kiadványt is.

Vidám muzsika várta a gyerekeket, szüleiket és tanáraikat a pályázat eredményhirdetésén, a talpalávalót ifjabb Csoóri Sándor és zenekara szolgáltatta. Ezután fontos tudományt osztott meg a fiatalokkal Berecz András Kossuth-díjas mesemondó: - Három dolgot feltétel nélkül fontolj meg: állj magasra, hogy lássanak, nyisd ki a torkod, hogy halljanak, s légy rövid, hogy szeressenek! Majd Gyurka történetét beszélte el a közönségnek, nagy sikert aratva.

- Tegye fel a kezét az a gyerek, aki idén nem jelentkezett Erzsébet-táborba – szólította fel a jelenlévőket Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára a díjak kiosztása előtt, és egyetlenegy kéz sem lendült a magasba, ezzel jelezve: a gyerekek körében töretlen az érdeklődés a táborok iránt.

Ezután Borza Teréz iparművész, a zsűri elnöke ismertette a pályázat részleteit. Elmondta, három kategóriában nevezhettek a fiatalok: a táborban eltöltött napokat bemutató képzőművészeti alkotással, írásos élménybeszámolóval, valamint mesével, melyet a névadó Szent Erzsébet személye, élettörténete ihletett. Hozzátette, a beküldött képekről és írásokból kiderült, hogy a slágernek számító fürdőzés mellett kirándulások, hajókázások, kalandparki tombolás, lovaglás, kenuzás, kézműves foglalkozások – ezen belül agyagozás, gyöngyfűzés, makettezés –, néptánc, diszkó, éjszakai bátorságpróba, tereptúrák, sport-, ügyességi és szellemi vetélkedők, Ki Mit Tud? és még számtalan izgalmas időtöltés színesítették az Erzsébet-táborok mindennapjait.

Majd a díjkiosztó következett, ahol kiderült, az első kiíráshoz képest közel megháromszorozódott a beküldött pályamunkák száma, és több tavalyi pályázó idén is bizonyította tehetségét: közülük többen most is a nyertesek közt voltak. A zsűri dolga nagyon nehéz volt, de a nagyszámú pályamunkának köszönhetően több alkotást tudott jutalmazni, mint az előző évben, így a több mint 150 pályamű beküldői között 26 díjat osztott ki a tavalyi 19-cel szemben.

A zsűri mindhárom kategóriában, korosztályonként az első három munkát jutalmazta, kategóriánként egy-egy 2014. évre szóló táborozási lehetőséggel vagy családi nyaralással, és különdíjakat is kiosztottak.

A nyertesek alkotásaiból Nyári élmények 2013 címmel kiadványt jelentetett meg az Alapítvány, amelyet a díjkiosztón minden pályázó gyermek megkapott.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.