2022. október 3.
//
Helga névnap

Megvédik a gyed extrát

2014. február 12. 15:57
A gyed extráról, illetve az annak megvédésére indított aláírás-gyűjtő akcióról tartott sajtótájékoztatót szerda délután Kontrát Károly és Brájer Éva.

A gyed extra 2014  januárja óta érhető el – emlékeztetett Kontrát Károly, a Fidesz-KDNP balatonfüred-várpalotai egyéni képviselő-jelöltje. Már eddig is sokan igényelték a juttatást, de fontos, hogy a lehetőségről minden kismama és gyermekvállaláson gondolkozó leendő anyuka értesüljön.

Kontrát KárolyKontrát Károly

Kontrát kijelentette: a Gyurcsány-koalíció máris megtámadta a gyed extrát – sok egyéb kedvezménnyel együtt ezt is meg akarják szüntetni. Éppen ezért a Fidesz aláírásgyűjtésbe kezdett a gyed extra megvédésere. 2010 előtt a kormányok megrövidítették az édesanyákat, eltörölték a családi kedvezményeket – jelentette ki a politikus. A Fidesz azonban visszaállította ezeket a gyerekek és szülők érdekében, és az elért eredményeket meg is fogják védeni. A Fidesz politikájában a család az első, ezt szeretnék folytatni április 7. után is.

A képviselő-jelölt nyilvánosan aláírta az ívetA képviselő-jelölt nyilvánosan aláírta az ívet

Brájer Éva, a Fidesz nőtagozatának elnökségi tagja elárulta, hogy az ív aláírására online is lehetőség van a acsaladazelso.fidesz.hu oldalon, személyesen pedig a Fidesz irodáiban illetve a képviselőjelöltek fórumain tehetik meg.

Tudta-e?

  • A diplomás gyed abban támogatja a nőket, ha tanulás mellett is vállalnának gyereket.
  • A szülő 2014. január 1-jétől a gyermek 1 éves kora után, a gyed folyósítása mellett (a gyes folyósítása mellett is) korlátlan időtartamban végezhet munkát. Ez a rendelkezés a 2014. 01.01-jét megelőzően született gyermekek szüleire is vonatkozik.
  • Veszprém megyében jelenleg 1941 fő részesül gyedben, ennek nagy többsége, 1926 nő.
  • A gyed extráról további információkat talál az OEP online elérhető kiadványában.

 Brájer Éva

Schöngrundtner Tamás
Csepely Máté