Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két nap ismét a táncé

2014. február 18. 17:24
Harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben a Connector Táncfesztivált, aminek részeként széles műfaji palettán mintegy 1500 résztvevőt várnak a szervezők.

A hagyományoknak megfelelően március első hétvégéjén, 1-jén és 2-án ad helyet a Március 15. úti Sportcsarnok a kétnapos rendezvénynek - hangzott el a program beharangozó sajtótájékoztatóján kedden délelőtt a városházán. - A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy évről évre egyre több résztvevőt köszönthetünk és sok a visszatérő csapat. Idén 70 csoport 1500 táncosa lép a közönség elé, akik összesen 300 koreográfiát mutatnak be. Magyarország mellett érkeznek fellépők Szerbiából, Szlovákiából és Lengyelországból is - emelte ki Barbarics Zsófia. A veszprémieket a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Kid Rock and Roll SE, a Winner Versenytánc Egyesület és a Free Dance Tánccsoport képviseli.

Szoboszlai Judit, Rompos Bernadett, Barbarics Zsófia és Böhm Nóra szervezők, középen Némedi Lajos alpolgármesterSzoboszlai Judit, Rompos Bernadett, Barbarics Zsófia és Böhm Nóra szervezők, középen Némedi Lajos alpolgármester

Elhangzott, a fesztivál sikeréhez hozzájárul, ha mindig fejlődnek, tanulnak valamit a korábbi évek tapasztalataiból. - Ennek megfelelően a versenyzők visszajelzései alapján megváltoztattuk a képzések szerinti besorolást, a koreográfusok maguk dönthetik el, hogy amatőr, hobbi, vagy professzionális kategóriában indítják e el növendékeiket, de a végső döntést a 11 főből álló szakmai zsűri mondja majd ki - jelentették ki. Újdonság még, hogy idén számos különdíjat is kiosztanak a verseny során, ezzel ösztönözve, hogy a gyerekek minél kreatívabb produkcióval készüljenek.

12 stílusban 1500 fellépőt várnak a szervezők<br>A képre kattintva a tavalyi versenyen készült galéria tekinthető meg

Rompos Bernadett szerint a fesztivál egyik fő célja, hogy minél szélesebb rétegben elterjessze a táncot és összehozza a műfaj kedvelőit. Szombaton modern, illetve kortárs tánc, művészi tánc, klasszikus balett, musical, open és társastánc szerepel a programban, vasárnap pedig disco, fitness, hastánc, hip-hop, break, valamint akrobatikus rock and roll műfajban bizonyíthatnak a  versenyzők és szórakoztathatják a közönséget.

Minden évben nagy számú közönség előtt zajlik a verseny, a jó hangulat idén is garantáltMinden évben nagy számú közönség előtt zajlik a verseny, a jó hangulat idén is garantált

A III. Connector Táncfesztivál fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere, védnöke Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, aki a sajtótájékoztató alkalmával örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvénynek adhat otthont Veszprém, amire a számok alapján idén még többen jönnek, ennek megfelelően szívesen támogatja a város ezt a rendezvényt.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy idén nyáron ismét megrendezik a Connector tánckurzust aminek Balatonalmádi ad helyet július 3. és 6. között.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.