Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Négyes döntőt érő bravúr

2014. február 19. 21:54
A Veszprém Barabás megérdemelt győzelmet aratott az esélyesebb Dunaújváros ellen a Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében.

A papírforma a vendégek mellett szólt a női kézilabda Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében, hiszen a bajnoki tabella harmadik helyén álló Dunaújváros látogatott a tízedik Veszprémhez. Ennek megfelelően is alakult a mérkőzés első szakasza, a rutinos Ferling vezetésével gyorsan meglépett a rivális (5. perc: 2:5). A folytatásban azonban rendezte sorait a nyitott védekezésre váltó Barabás, amely a 11. percben Pelczéder góljával egyenlíteni tudott (7:7).

A játékrész derekánál 9:9-es állást követően zsinórban öt hazai találat következett válasz nélkül. Az újvárosiak tanácstalanságára jellemző, hogy Mátéfi Eszter ekkor már másodszor kényszerült időkérésre. Ám a játék képén ő sem tudott változtatni: tanítványai továbbra sem találták a veszprémi játék ellenszerét. Tóth Eszter higgadtan értékesítette a büntetőket, Ferling próbálkozását viszont hárította a jól védő Szemerey (24. perc: 16:12). A kiválóan küzdő és ellenfelénél magasabb fordulatszámon „pörgő” Róth-csapat a szünetre tovább növelte fórját (19:13).

Kiegyenlített játékot hozott a második játékrész első öt perce, így maradt az öt-hatgólos különbség (21:15). Ekkor aztán egymást követően háromszor is a mieink hálójában kötött ki a játékszer, de Gulyás révén a meccs háromnegyedénél ismét öt lett közte (24:19). A különbség megtartásában oroszlánrészt vállalt a több ziccert hárító Szemerey, valamint Hajtai is, aki remekül megoldotta a zavaró szerepkört a Barabás védekezésében.

Támadásban Pelczéder és Tóth Gabriella jeleskedett, utóbbi az 53. percben hatalmas bombát "ragasztott" Vig kapujába (26:21). A hajára így nem maradtak izgalmak, a kiváló teljesítményt nyújtó VBKC megérdemelten győzött, s jutott be a sorozat négyes döntőjébe.

Női kézilabda Magyar Kupa, negyeddöntő:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Dunaújvárosi KKA 29:23 (19:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém: Pásztor – Vesztergombi 3, TÓTH G. 7, Planéta 2, Horváth D., Kurucz 3, PELCZÉDER 6, Csere: SZEMEREY (kapus), Takács B. 2, Tóth E. 5 (4), HAJTAI, Gulyás 1, Marincsák, Kokas. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Dunaújváros: Vig – Hosszu, GERA 5, Takács D. 1, FERLING 5, Bulath 3 (2), VINCZE 6. Csere: Csapó (kapus), Rádl 3, Kővári, Palotás, Grosch, Vadász. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.
Továbbjutott: a Veszprém.

A további párosítások
Február 26. (18:00): Érd‒FTC-Rail Cargo Hungaria
Március 14. (18:00): Siófok KC-Galerius Fürdő‒DVSC-TVP
Március 19. (17:00): Fehérvár KC‒Győri Audi ETO KC


Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Csodás születésnapi ajándékot adtak nekem a lányok. Úgy látom, hogy kupaspecialisták vagyunk. Nagy sikernek tartom, hogy egy ilyen fiatal együttes egymást követően másodszor be tudott jutni a legjobb négy közé.

Mátéfi Eszter: – Adtunk egy félidőnyi előnyt a vendéglátónknak, amelyet a másodikban már nem tudtunk behozni. A Veszprém a hazai pálya minden előnyét élvezte.

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Dunaújvárosi KKA 29:23
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.