Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkészült az ország legnagyobb sótárolója

2014. február 20. 9:49 // Forrás: Magyar Közút Zrt
Mintegy 144 millió forintból épült a Magyar Közút veszprémi sótárolója.

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretein belül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az üzemmérnökségi ingatlanjain. A program első beruházása Veszprémben valósult meg, ahol a Magyar Közút egy új, nagy kapacitású sótárolót épített, mintegy 144 millió forintból.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretein belül „Technológiai megújulást jelentő eszközbeszerzés és sótároló-fejlesztés több telephely vonatkozásában” címmel új fejlesztési programot indított 2013-ban. A projekt teljes költségvetése közel 3 milliárd forint, ennek a 30 százalékát, mintegy 890 millió forintot tesz ki az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló támogatás, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állja a saját költségvetéséből.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hat üzemmérnökségén, Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és Veszprémben teljes egészében új sótárolókat épít. A sótároló építések közül elsőként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprémi üzemmérnökségén indultak el a kivitelezési munkálatok. Az ünnepélyes alapkőletételre 2013. október 21-én került sor, a munkálatok pedig immár befejeződtek. A mintegy 2500 tonna kapacitású veszprémi sótároló 1155 m² alapterületű és a gerincmagassága több mint 8,5 méter. Mivel jelentős mennyiségű só halmozható fel a tárolóban, így a téli időszakban megkönnyíti a folyamatos síkosságmentesítő anyagellátást. A csarnoképületet megfelelő korrózióvédelemmel látták el a só- és párakicsapódás ellen.

Új sótároló építési munkálatok zajlanak még Lentiben és Salgótarjánban, a kaposvári, a mohácsi és a kisbéri beruházások közbeszerzési eljárásait hamarosan elindítja a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.