Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemes célért küzd az MKB-MVM és az 1. FCV

2014. február 26. 16:20 // Forrás: vehirsport.hu
Veszprém két kedvenc sportcsapata küzd meg egymás ellen március 14-én a Március 15. utcai sportcsarnokban azzal a közös céllal, hogy a jegyárakból befolyó összeget a Bébi Mentő Alapítványnak ajánlja föl.

A Március 15. utcai sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón a kezdeményezésről dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kijelentette: bízik a sikerben, s abban is, hogy hagyományt teremtenek. Hozzátette azt is, megtudta, hogy a kéziseknél az edzések egyik legkedveltebb része a foci, így aztán magától adódott az ötlet: mérkőzzenek meg a fiúk egymással.

dr. Navracsics Tibor

A politikus, aki egyébként tiszteletbeli elnöke az 1. Futsal Club Veszprémnek, aláhúzta: az NB I harmadik helyén álló csapat felfelé ívelő pályán van, s a barátságos meccs minden bizonnyal nagy érdeklődésre számíthat a szurkolók körében, és a bevétel is méltó lehet a jótékonyság céljához, a Bébi Koraszülött Mentő alapítvány támogatásához. Ez utóbbiról megjegyezte: egy korábbi nyertes perének „bevételét” maga is felajánlotta a bébimentőknek.

Porga Gyula

Veszprém polgármestere, Porga Gyula az együttműködés elvét emelte ki hozzászólásában. Ne tömbszerűen létezzenek egymás mellett az egyesületek, intézmények – mutatott rá –, hanem keressék egymást, a kapcsolatokat. Megjegyezte: most a nagyobb bátorságot a kézilabdások mutathatják fel, hiszen számukra ismeretlen „terepre” merészkednek, de elvárható, hogy jövőre a futsalosok kézilabdában jeleskedjenek majd.

dr. Tenk Tamás (a kép bal oldalán)

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány nevében dr. Tenk Tamás köszönte meg az együttműködést. Elmondta, hogy 2002-től működik az alapítvány Veszprém megye és Siófok térségében. Céljuk hármas: a koraszülöttek és újszülöttek mentése, a működéshez szükséges adományok gyűjtése, képzések tartása szakmabelieknek, illetve az „utca emberének”, diákoknak, pedagógusoknak stb., akik adott esetben életet is menthetnek tudásuk birtokában. 

A mentők tevékenysége csak részben államilag finanszírozott feladat, ezért kellenek a támogatások. Szolgáltatásuk természetesen ingyenes, a bevétel minden egyes forintját működésükre, az új-, illetve koraszülött gyermekintenzív osztály eszközparkjának fejlesztésére, gyarapítására fordítják. Éves szinten 150 mentést végeznek.

Az eseményen elhangzott, hogy a kettő- és négyezer forintos helyjegyek, valamint a 25 ezer forintos VIP-jegyek árusítását március 1-jén kezdik a Veszprém Aréna pénztárában.

Rajki Tamás

Az 1. FCV ügyvezető elnökétől, Rajki Tamástól megtudtuk azt is, hogy az első félidőben a kézisek és a futsalosok küzdenek egymással, majd a második játékrészben vegyes csapatot alakítanak, de nem maradnak el a látványos elemek sem. Lesz például kapura rúgás neves sportolók részvételével, illetve autogramosztás is. Összefoglalva: a két-két és fél órás esemény minden bizonnyal szórakoztató is lesz.

Sevinger Zsolt

Örömmel, nagy lelkesedéssel csatlakozott a veszprémi kézilabdacsapat is ehhez az eseményhez. Szeretnénk ebben a formában is visszaadni azt a szeretetet szurkolóinknak, amit nap mint nap felénk sugároznak – fogalmazott Sevinger Zsolt, az MKB Veszprém kézilabda Zrt. cégvezetője, aki arról is beszámolt, hogy a fiúk komolyan készülnek a játékra. 


Sporthíreinket keresse a vehirsport.hu oldalon!

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. ma 16:31 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.